Bakacak Barajı’ndan Tarım Arazilerine Su Verildi

Biga’daki Bakacak Barajı’ndan tarım arazilerine su verildi. Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak, barajın 84 bin 600 dönüm sulama alanına…

Bakacak Barajı’ndan Tarım Arazilerine Su Verildi

Biga’daki Bakacak Barajı’ndan tarım arazilerine su verildi. Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak, barajın 84 bin 600 dönüm sulama alanına sahip olduğunu ve bu yıl 70 bin dönüm alana hizmet edeceğini söyledi. Barajda şuanda 112,5 milyon metreküp su bulunduğunu anlatan Irak, “Gölette kullanılabilir su miktarı 107,5 milyon metreküptür. Ancak çiftçilerimizden suyu idareli bir şekilde kullanmalarını istiyorum. Barajdan, 35 bin çeltik, 20 bin dekar mısır, 5 bin dekar yonca ve çayır, 5 bin dekar biber ve kalan su ile diğer ürünler, boş araziler sulanacak” dedi. Ana kanal uzunluğunun 77 kilometre olduğunu ifade eden Irak, birliğe bağlı 18 köy ile 1 belde bulunduğunu ve toplam 42 köye su verileceğini kaydetti. Konuşmanın ardından, kanala su bırakıldı. Törene, Kaymakam Fatih Genel, İlçe Jandarma Yüzbaşı Mehmet Emre Mengi, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan, muhtarları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X