Bakan açıkladı: Kimlik numaraları değişecek mi?

Bakan Binali Yıldırım, kimlik bilgilerinin sızdırılmasının paralel yapının algı operasyonu olduğunu söyledi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını hatırlatan Yıldırım, TC kimlik numaralarının değiştirilmesine neden olacak bir durum olmadığını da söyled

Bakan açıkladı: Kimlik numaraları değişecek mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasınına yönelik bir açıklama yaptı.

 

Olayın ‘Paralel Yapı’nın algı operasyonu olduğunu söyleyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bu bilgileri alanlar kimle paylaştı bilmiyoruz. Seçmen bilgileri sistemden sızdırılarak alınmış gibi servis ediliyor. Şimdi Meclisimiz kişisel verilerin korunmasına yönelik bir kanun çıkardı. Her türlü erişim güvence altına alınıyor. Her şeye rağmen erişenlere de ciddi cezalar geliyor.

Kötü niyetli kişilerin bunu kulaklarına yer etmesini istiyorum. Bundan sonra buna benzer yapacakalrı işlerin hesabını verecekelr. Önceden yasal düzenleme yoktu. Yasal düzenleme yapıldı. Bunun ciddi bir bedeli var. Bu yasal olmadan önce ahlaki değildi. Vatandaşlığa dürüstlüğe uyan bir şey değil. Bu bilgiler bilgi havuzunda elde edilmiş bilgiler değil. YSK’nın partilere vermekle zorunlu olduğu bilgilerden olduğunu görüyoruz. Bu bize seçim kanununda da düzenleme yapılması gerektiğini gösterdi. Ya verilmeyecek bu bilgiler ya da kısıtlı verilecek. 

Seçim zamanı bu bilgiler belirli bir kısıtlama ile verilir, onun dışında partilerle bu bilgiler paylaşılmaz. Bir kişiyle paylaşılan şey sır değildir. Konuyla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı. Hükümet olarak meselenin farkındayız, çalışmalar devam ediyor. Bu bir sisteme sızma yoluyla elde edilmiş bir bilgi değil.

Seçim döneminde partilere verilmiş bilgiler. Kafa karıştırmak, vatandaşı rahatsız etmek için malum örgüt bunu yapıyor. Bunu alenen yapamıyor, başka bir ülkeden yapıyor. Vatandaşlar buna rağbet etmesinler. TC kimlik numaralarının değiştirilmesine ihtiyaç yok.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X