Bakan Ağbal’dan asgari ücret açıklaması

Maliye Bakanı Ağbal, asgari ücretin kasım ayından itibaren 1300 liranın altına düşmemesine ilişkin çalışmayı tamamladıklarını açıkladı.

Bakan Ağbal’dan asgari ücret açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. 

Yeni faaliyete başlayan Vatan İhtisas Vergi Dairesi’ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağbal, “Asgari ücret 1300 liranın altına düşecek mi?” şeklindeki soru üzerine, “Özellikle kasım ayı başında itibaren bir grup asgari ücretli gelir elde eden vatandaşımızın eline geçen tutarın 1300 liranın altına düşüyor olması ile ilgili hükümet olarak bir değerlendirme yaptık. Son 3 aya ilişkin olarak gelirleri 1300 liranın altına düşen çalışanlarımızın, bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık. Bakanlar Kurulumuz’da da bu kabul edildi. Bunun yaklaşık 1 milyar liralık bir yükü mevzu bahis. Zaten bunu o zaman da ifade ettik, bu çalışma için bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor” dedi.

Bakanlık olarak hazırlıklarının tamamlandığını belirten Bakan Ağbal, şöyle devam etti: “Bu konuyla ilgili uygulama zamanı gelmeden önce hukuki olarak gereğinin yapılmasıyla ilgili çalışmaları takip ediyorum. Hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım’dan önce bu düzenleme hayata girecek ve işverenlerimiz bordro üzerinde çalışanların ücretlerinde asgari geçim indiriminin artırımlı olarak uygulanmak suretiyle bu uygulamayı yapacaklar. Kimse endişe etmesin, herhangi bir uygulamanın hayatı geçmesi konusunda bir sıkıntı olmayacak, bu konuda gerekli hukuki çalışmalar o tarihten önce tamamlanmış olacak.”

31 MİLYARLIK BORÇ YAPILANDIRILDI

Bakan Naci Ağbal, vergi borcu yapılandırmalarına ilişkin de açıklamalar yaptı. 

Ağbal şunları söyledi: “İstanbul’da bugün itibariyle yeniden yapılandırma kanunu kapsamında oluşan istatistikleri paylaşmak istiyorum. Bugün itibariyle İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığımıza 513 bin 154 mükellef başvurmuş. Bu kanun kapsamında 9,4 milyar lira alacak İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yeniden yapılandırılmış. Bu kapsamda da bugüne kadar 477 milyon lira tahsilat yapılmış. Yine İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığımıza matrah artırımı çerçevesinde bugüne kadar 51 bin 999 mükellef müracaat etmiş. Bu kapsamda matrah artırımı ile ilgili olarak mükelleflerimiz adına 1,5 milyar lira bir alacak tahakkuk ettirilmiş. İnşallah önümüzde 2 haftalık bir süreç var. Bu süreç içerisinde de bu başvurular daha da artacak. Türkiye genelindeki rakamlar, bugün itibariyle yeniden yapılandırma kanunu kapsamında almış olduğumuz başvuru sayısı 3 milyon 786 bin. Yapılandırılan alacak tutarı 31,3 milyar lira. Türkiye genelinde bu kapsamda yapılan tahsilat tutarı ise 951 milyon lira. Bugüne kadar yapılan başvuruların yüzde 59’unu internet vergi dairesinden almışız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X