Bakan Çavuşoğlu açıkladı; Yunan bakan Türkiye’ye geliyor…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunanistan ile bir toplantıda çözüm bulmak gerçekçi olmaz, görüşmeler sürecek” derken “Yunanistan Dışişleri Bakanı 14 Nisan’da Türkiye’ye gelecek” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu açıkladı; Yunan bakan Türkiye’ye geliyor…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara’da bulunan Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Görüşme sonrası geçtiğimiz gün 62’ncisi düzenlenen Türkiye ile Yunanistan arasındaki istişari görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunanistan ile bir toplantıda çözüm bulmak gerçekçi olmaz, görüşmeler sürecek” derken “Yunanistan Dışişleri Bakanı 14 Nisan’da Türkiye’ye gelecek” şeklinde konuştu.

DOĞU AKDENİZ’DE HAKÇA PAYLAŞIM VURGUSU

Çavuşoğlu, “Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek. Bir sonraki toplantıya biz ev sahipliği yapacağız. Dün istişari görüşmeler gerçekleştirildi, bugün ise siyasi istişariler gerçekleştiriliyor. Biz başından beri ‘Doğu Akdeniz’de hakça paylaşım’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X