Bakan Çelik’ten et ve ekmek açıklaması!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, ette spekülatif hareketlere karşı ithalat yapılmasına imkan sağlayan Bakanlar Kurulu kararının imzalandığını söyledi.

Bakan Çelik’ten et ve ekmek açıklaması!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ihtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Çelik televizyon kanallarında canlı yayınlanan konuşmasında, “İhtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirme imkanımız var. Bu bizim önceliğimiz ya da arzu ettiğimiz bir şey değildir ama bu elimizde olacak. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı dün imzalandı” dedi.

Çelik ilgili kararın bugünden itibaren yürürlüğe girebileceğini, orta ve uzun vadede ise hayvancılığı destekleyerek et fiyatlarının aşağı çekilmesini hedeflediklerine dikkat çekti.

TCMB verilerine göre kırmızı ette fiyat artışı 2015 yılında yüzde 21’e ulaştı. Et fiyatlarındaki artış 2015 yılını yüzde 8.81 seviyesinde tamamlayan manşet enflasyon üzerinde de bir baskı oluşturuyor.

‘Ekmek fiyatlarına yapılan zam gözden geçirilmeli’

Ekmek fiyatlarına yapılan zam ile ilgili ise “Ekmek fiyatları bir kez daha gözden geçirilmeli diyoruz” diyen Çelik, “Fırıncılar Federasyonu ile görüşmelerimiz devam edecek. Makul bazı talepleri var bu konuları oturup değerlendireceğimiz… Bu kararların (ekmek fiyatlarına yapılan zam) mutlaka gözden geçirilmesi konusundaki kanaatimizi ve kararlığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bu konunun takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Standart olarak bilinen 250 gram ekmeğin satış fiyatına Ocak ayında Ankara ve İstanbul’da 25 kuruş zam yapıldı; ekmeğin fiyatı Ankara’da 1 liraya, İstanbul’da ise 1.25 liraya yükseldi.

Aralık ayında ekmeğe zam geleceği yönündeki söylentiler üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ekmeğin fiyatının artırılmayacağını açıklamışlardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X