Bakan Fahrettin Koca açıkladı: Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kurban Bayramı için heyecan gittikçe artıyor. Bu yıl 30 Temmuz Arefe Günü ile başlayacak Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli bir son dakika açıklaması yayımladı…

Bakan Fahrettin Koca açıkladı: Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kurban Bayramı için heyecan gittikçe artıyor. 81 ilimizdeki milyonlarca vatandaşımız, 30 Temmuz Arefe Günü ile başlayacak Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını araştırıyor. İşte konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son durum…

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl 31 Temmuz Cuma ve 3 Ağustos Pazartesi günleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı arefesi ise 30 Temmuz tarihinde veda edilecek.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusu henüz netlik kazanmadı. Bayram tatilinin Cuma gününe denk geliyor olması nedeniyle tatilin 9 güne çıkarılması beklenmiyor.

31 Temmuz Cuma Kurban Bayramının 1. günü

1 Ağustos Cumartesi Kurban Bayramının 2. günü

2 Ağustos Pazar Kurban Bayramının 3. günü

3 Ağustos Pazartesi Kurban Bayramının 4. günü

KURBAN BAYRAMI’NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bakan Koca’nın yaptığı açıklamaya göre: Konu kısmen Bilim Kurulu’nda gündeme geldi. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre netleşmiş olur. Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Bir takım tedbirlerin olabileceği. İl bazında kısıtlamalar söz konusu olabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X