Bakan Gül: Yargıda ihraç çalışması tamamlanmadı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Şimdiye kadar 3 bin 920 hakim-savcı ihraç edildi ama çalışma tamamlandı diyemeyiz. Yakın zamanda gerekli teftişler yapılacak. Yargı mensubu olmayı hak etmeyen kişilerle ilgili hukuki mücadele devam edecek” dedi.

Bakan Gül: Yargıda ihraç çalışması tamamlanmadı

SEYİT GÜNDOĞAN 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti  İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada, açıklamalarda bulunan Gül, FETÖ ile ilgili mücadelenin kararlı şekilde devam ettiğini söyledi. 

3 bin 920 hakim ve savcının, HSYK’da 22, Yargıtay’da 208, Danıştay’da 91 üyenin ihraç edildiğini hatırlatan Gül, “Cübbesini örgütün mensubiyetini gizlemek için kullanan bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Onurlu yargı mensuplarımız ve emniyet mensuplarımızla ilgili yapılan tahkikat neticesinde gerekli müeyyide yapıldı ve örgüt üyesi olanlar ihraç edildiler. Hukuk önünde gerekli yargılamalar hukuk çerçevesinde yapılmaktadır. Bu konuyla alakalı yapılabilecek hangi yollar varsa vatandaşlarımız başvurabilir. Hukuk dışında yapılacak bir şey yok. Ama usul kanunu çerçevesinde yapılacak her türlü çalışma, yargılamaların yenilenmesi şeklinde yollara başvurulabilir. Yargı mensubu olmayı hak etmeyen kişilerle ilgili hukuki mücadele devam edecek” diye konuştu. 

“CEZAEVİ İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR”

Gül, cezaevleri ile ilgili soruya da, “Cezaevleri ile alakalı, 15 Temmuz FETÖ hain terör örgütünün darbe girişimi sonrasında örgüt mensuplarının yargılanması, tutuklanması sebebiyle kapasitenin üzerinde doluluk oldu. Bunları telafi etmek amacıyla cezaevleri inşaatı yoğun şekilde devam ediyor. Bunlarla alakalı tüm çalışmalarda hızlı şekilde sürdürülüyor. Orada kalan tutuklu ve hükümlülerin de daha rahat şartlarda kalmaları için gerekli tedbirler devam ediyor” şeklinde yanıt verdi. 

“TEK TİP ELBİSEDE KARARLIYIZ”

Tek tip elbiseyle ilgili de hükümetin kararlılığına dikkat çeken Gül, “Bu konuda, önceki Adalet Bakanımız, şu anki Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ döneminde başlatılan ve devam eden çalışma var. Teknik hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz çok geç olmaksızın yürürlüğe girecektir. O hususta çalışmalar devam ediyor” dedi. 

“HERKES YARGIYA GÜVENSİN”

Bylock’un terör örgütünün kullandığı haberleşme aracı olduğunun altını çizen Gül, terör örgütü olmaya yeterli bir delil olarak Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin vermiş olduğu kararı hatırlattı. Bugünlerde Ceza Genel Kurulu bu kararı temiz incelemesi sonucunda karara bağlayacağını vurgulayan Gül, “Bylock’u terör örgütü mensuplarının kullandığı ve terör örgütü üyesi olmaya yeter bir delil anlamında bir nitelik ihtivadan bir karar söz konusu. Bylock olarak Ali isimli bir vatandaşın ismine telefon kayıtlı. İnceleme yapıldığında onun aslında Veli tarafından kullanıldığı belirleniyor.

Savcılarımız bu konuda çok titiz çalışıyor. Bu konuyla alakalı savcılarımıza, yargıya güvenelim. Adaletin tecellisi yerine gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bylock içerisinde çözümlemeler ve yargılamalarda deliller geliyor. Bu konuyla alakalı gerçek mahkemelerce tespit edilmektedir. Hak eden cezasını almaktadır. Delilde yetersizlik varsa tahliyeler olmakta ve beraat etmektedir. Türkiye’de hukuk devleti var. Yargı da bağımsız. Herkes yargıya güvensin. Biz de bakan olarak yasal düzenleme yapıyoruz. Savcılarımız, hakimlerimiz bağımsızca, özgürce kendi kararlarını veriyor. Bu konuda yargılamalar titiz ve objektif olarak düzenleniyor” diye konuştu.

Ziyaretin ardından AK Parti  İl Başkanı Ayhan Salman, Gül ve Çavuşoğlu’na Türk bayrağı hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X