Bakan Işık: ‘Siz üretin biz destekleyelim’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, haziran sonu itibarıyla Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin geldiği noktaya ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Işık: ‘Siz üretin biz destekleyelim’

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında 2001 yılından itibaren süren çalışmalar sonunda 61 Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulduğunu belirten Işık, bunlardan 46’sının faaliyetine devam ettiğini, 15’inin ise altyapı çalışmaları sebebiyle faaliyete başlamadığını kaydetti. 

Bölgelerin 3 bin 325 firmaya ev sahipliği yaptığını ifade eden Işık, bu firmalardan 761’inin akademisyenlerce kurulduğunu ya da ortaklarının akademisyenler olduğunu, 174’ünün de yabancı veya yabancı ortaklı olarak faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. 

HEDEFE TAŞIMAYA YETMEZ

Öğrencisinden sanayicisine ‘Siz proje üretin, biz destekleyelim’ çağrısında bulunan Işık, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde 16 bin 855’i tamamlanmış, 7 bin 598’i devam eden, toplam 24 bin 453 proje üretildi. Ancak bu rakam, Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşımaya yetmez. Küresel pazarlardan pay almanın en önemli yolu, Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik ürün üretmekten geçiyor. Bunun için öğrencisinden, sanayicisine kadar herkese sesleniyorum. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı ve bakanlık destekleri, ülkemize katma değer sağlayacak projeler için sizlerin hizmetinde’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X