Bakan Kaya: ‘Verdiğimiz her şehit, yeniden dirilişin müjdesidir’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “İstiklal ve istikbal mücadelemizin en büyük gücü vatan ve bayrak sevgisidir. Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehitlik makamına eren kahramanlarımıza Allah’tan bir kez daha rahmet dili

Bakan Kaya: ‘Verdiğimiz her şehit, yeniden dirilişin müjdesidir’

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde şehit aileleriyle bir araya gelen Kaya, tarihin en zor dönemlerinde bayrağı uğruna canını vermekten tereddüt etmeyen yiğit vatan evlatlarının, nice kahramanlık destanları yazdığını söyledi.

 

Arif Nihat Asya’nın “Bir bayrak rüzgar bekliyor” şiirinden bir dörtlük okuyan Kaya, “Evlatlarımız işte bu kutlu vatan ve bayrak nöbetindeyken Doğu ve Güneydoğu’da, 15 Temmuz’da şehit düştüler. Doğu ve Güneydoğu’da, El Bab’da, Cerablus’ta terörle mücadelede destan yazdılar. Biliyorsunuz yakın zamana kadar DEAŞ Kilis’e sürekli bomba atıyordu. Orada hazırladıkları canlı bombalarla şehirlerimize sızıyor insanlarımızı şehit ediyorlardı. Şimdi teröristlerin seslerini kestik, sınır illerimiz daha güvenli hale geldi.” diye konuştu.

 

Teröristlerin, darbe hayali kuranların ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacaklarını vurgulayan Bakan Kaya, ”Terör bataklığını kurutmak, ülkemizin güvenliğini sağlamak için Irak’ta ve Suriye’de mücadele veriyoruz. Yine millet olarak 15 Temmuz’da milli iradeye sahip çıktık. O gece yaşlısıyla, genciyle, kadını ve erkeğiyle meydanlardaydık. Tanklara, uçaklara, silahlara karşı birlikte bedenimizi siper ederek darbeci hainlere geçit vermedik. Şehitler verdik, bedeller ödedik ama bağımsızlığımızdan, tek karış toprağımızdan vazgeçmedik. Kahraman şehitlerimiz, ülkemizin her karış toprağında milli birlik ve beraberliğimize yönelen tehditler karşısında hiç tereddüt etmeden şehadete yürüdüler. Aile ocağında aldıkları vatan ve millet aşkının gereğini yaparak hain saldırılara karşı canlarını siper ettiler. Şehitlerimiz, gelişen, büyüyen Türkiye’nin temellerini tıpkı Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Söğüt’te olduğu gibi kanlarıyla attılar.” ifadesini kullandı.

“Verdiğimiz her şehit, yeniden dirilişin müjdesidir”

 

Şehitlerin emanet ettiği bu güzel vatanı korumak, milli birlik ve beraberliği güçlendirmek için 15 Temmuz ruhuyla mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini dile getiren Kaya, şöyle devam etti:

 

“İstiklal ve istikbal mücadelemizin en büyük gücü vatan ve bayrak sevgisidir. Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehitlik makamına eren kahramanlarımıza Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Verdiğimiz her şehit, yeniden dirilişin müjdesidir. Şehitler ölümsüzdür. Onlar, Allah katında ve milletin yüreğinde daima diridirler. Onların üstün cesareti millet olarak bekamızın en önemli delilidir. Şehitlerin gösterdiği kahramanlık vatan ve millet düşmanlarının en büyük korkusudur. Ülkemizin huzur ortamını korumak için hiçbir emekten, fedakarlıktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz sayesinde ay yıldızlı bayrağımız güvenle dalgalanmaktadır. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

 

Bakanlık olarak her zaman şehit ailelerinin yanında yer alacaklarını kaydeden Kaya, “Şehitlerimiz hiçbir karşılık beklemeksizin bu vatan için canlarını feda ettiler. Onların aziz hatıralarını yaşatmak için ne yapsak azdır. Şehit yakınlarımızın eğitimden istihdama, vergi muafiyetine, faizsiz konut kredisine, ücretsiz seyahat kartı uygulamasına kadar birçok alanda destek sağlamaya devam ediyoruz. Sadece Bakanlığımız döneminde 18 bin 830 şehit ve gazi yakınının kamuda istihdamını sağladık. Maddi ve manevi olarak devletimizin tüm imkanlarını sizler için seferber edeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın.” dedi.

“Ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bir daha yaşanmamak üzere bozacağız”

 

Türk bayrağının her zaman dalgalanacağını vurgulayan Kaya, şunları aktardı:

 

“Eli kanlı terör örgütlerine ve onların işbirlikçilerine fırsat vermediniz. Bundan daha büyük bir bedel olabilir mi? İşte istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un işaret ettiği Asım’ın nesli burada. Sizlerle gurur duyuyoruz. 16 Nisan’da sandığa giderek Ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bir daha yaşanmamak üzere bozacağız inşallah. Gençlerimizi, çocuklarımızı tarihten aldığımız ilhamla geleceğe hazırlayacağız. İlim ve irfanla, ahlak ve faziletle bu milleti 2023 Türkiyesine gençlerimiz taşıyacaktır. Sizlerle bir arada olmaktan ve size hizmet etmekten onur duyuyorum. Şunu çok iyi biliyoruz ki, yüreğinizdeki vatan aşkı devam ettikçe ay yıldızlı bayrak özgürce dalgalanmaya devam edecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X