Bakan Müezzinoğlu: ‘1 Kasım milat olacak’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 1 Kasım’ın milat olacağını belirterek, “Hangi siyasi görüşte olursa olsun, 10-11 yıllık dönemde herkes kazandı. Şu dönemde 78 milyon ülke insanının tamamı bedel ödedi. 78 milyonun tamamının kazandığı bir süreci 1 Kasımda h

Bakan Müezzinoğlu: ‘1 Kasım milat olacak’

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 1 Kasım seçimleri öncesi milletvekili adaylarını tanıttı. Toplantıya milletvekili adayları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ve diğer adaylar katıldı. Ala, “Bursa, memleketimizin ve Türkiye’nin özetidir. Kendi dinamikleriyle yıllarca Türkiye’ye yön vermiş bir şehrimizdir. Türkiye’de hangi sektöre ele atsak Bursa onun lokomotifidir. Sanayi, tarım, hizmetler sektörünün en önemli, en büyük, en çok gelişen alanları Bursa’dadır Bursa’ya katkıda bulunmak Türkiye’nin bütününe ciddi anlamda katkıda bulunabilmek demektir. O bakımdan Bursa’nın Türkiye ile buluşan hedeflerini gerçekleştirmek bizim önceliğimiz olacak. 2023 yılına kadar 500 milyar dolarlık ihracat hedefini belirmişsek Bursa’nın dinamiklerine duyduğumuz güvenin eseridir. Bursa ile birlikte bunu yapacağız” diye konuştu.

1 Kasım seçimleriyle ilgili konuşan Müezzinoğlu ise “Bir seçim atmosferinden çıktık. Sistemi tıkayan anlayışlar ve kendi içindeki zorlukları sebebiyle bir seçime gitmek zorunda kaldık. AK Parti olarak millete gitmekten onur duyan bir siyasi partiyiz. Milletle birlikte yürüdük. Millet iradesinin temsilciliğini yaptık. 11. seçimine giden bir siyasi partiyiz. Seçimlerden hiç çekinmeyen bir partiyiz. Milletin iradesinin gücünü arkasında duyan, siyasi anlayışın mensuplarıyız. İstikrardan yana bir duruşumuz var. Milletin hak ve hukuku istikrarla korunabilmeli, istikrardan gelen güçle geliştirebilmelidir. Milletin hak ve hukukunu geliştirerek sürdürebilen bir anlayışı temsil ettik. Bu anlamda 12-13 yıllık dönemde hemen hemen tüm alanlarda ülkemiz ve cumhuriyetimiz kazandı. Türkiye’nin geleceğine yönelik umutları güçlenerek arttı” şeklinde konuştu.

“BU MİLLET BİRBİRLERİNE BAŞBAKANLIK İKRAM EDENLERİ GÖRDÜ”

İlk defa 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin tek başına iktidar olmadığını dile getiren Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Ertesi gün bu millet 3. sınıf tiyatroyu izlemeye başladı. Yüzde 60 blokları konuşulduğunu gördük. Bu millet birbirlerine başbakanlık ikram edenleri gördü, ‘hiçbir yerde olmam’ diyenleri gördü. Gel dersin gelmez, git dersin gitmezleri gördü. Sırtını millet yerine dağa taşa dayayanları gördü. Bu üzüntü verici bir fotoğraftır. AK Parti’nin gücü ve dinamikleri ile birlikte bu ortamdan çıkacağız. AK Parti’nin milletle güçlü bir şekilde bu fotoğraftan çıktığını göreceğiz.”

AK Parti politikasının tek bir başlıkla sınırlanmadığını anlatan Müezzinoğlu, “Temel meselemiz, güçlü bir istikrar. Bu yapıya ihtiyacı var. Bu yapı, ekonomik, sosyal ve güvenli istikrarı getirir. Peş peşe birçok istikrarı getirir. Ekonomi önemli bir dinamik ama güvenlik de önemlidir. 2 yıl öncesine kadar şu soru sorulurdu: ‘Türk lirası neden bu kadar değerli, dolar ve faiz niye düşük?’ Türkiye’nin bu durumunda rahatsız olanlar istikrarı bozmak için çalışıyor. Güven varsa hepsinin çözümü olur. Bu istikrasızlık fotoğrafını 1970-1980 arası, 1980 ile 1990’ların sonunda yaşadık. Bu bedeli millet ödedi. İstikrarı bozmak isteyenler 7 Haziranda beyaz güvercin uçurdular, bazen saz çaldırdılar. İşin özü istikrardır. AK Parti istikrarın ne olduğun 13 yıldır bu millete yaşattı. 1 Kasım yeni bir milat olacak. Hangi siyasi görüşte olursa olsun, 10-11 yıllık dönemde herkes kazandı. Şu dönemde 78 milyon ülke insanının tamamı bedel ödedi. O zaman reel olmak, akılcı olmak ve tamamımızın bedel ödediği bir düzen değil, 78 milyonun tamamının kazandığı bir süreci 1 Kasım’da hep birlikte şekillendireceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X