Bakan Müezzinoğlu’na cirit sürprizi

Bursa’da düzenlenen Erzurum Kültür ve Turizm Günleri’ne katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na cirit sürprizi yapıldı.

Bakan Müezzinoğlu’na cirit sürprizi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum Kültür ve Turizm Günleri’ne katıldı. Tören alanına gelen Müezinoğlu’na atlı birlikler tarafından sürpriz yapıldı. Erzurum Atlı Spor Kulübü sporcuları tarafından sunulan cirit oyununu ilgiyle izleyen Müezzinoğlu, oyun hakkında bilgi aldı. Mehter takımı ve atlı birliklerle birlikte tören alanına kadar yürüyen Müezzinoğlu’na vatandaşlar ilgi gösterdi.

Müezzinoğlu, Erzurum ile Bursa arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçlendiğini belirterek, “Bir medeniyet şehri Erzurum, milli duruşu, ay yıldızlı bayrağa sadakatiyle millete güç katan bir ilimiz. Erzurum’la 19 yaşında tanıştım. Bıyıklarımın ucunda boncuk boncuk buz tutmayı orada öğrendim. Dolayısıyla bugün burada Erzurumlu hemşehrilerimiz ile Bursalı hemşehrilerimiz, Erzurum’un kültür ve değerlerini Bursalılarla tanıtacak. Bugün Erzurum’un meşhur cağ kebabını ve kadayıfını yedik. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı, 25 yıldır tanıdığımız Mehmet Sekmen kardeşimiz Erzurum’a büyük güç kazandıracak” dedi.

Erzurum ile Bursa arasındaki kardeşlik bağlarının güçlü olması için Bursa-Erzurum arasında uçak seferlerinin başlatıldığını hatırlatan Müezzinoğlu, “Bursa-Erzurum arasında başlayan uçuşlar, beklenenden çok daha fala ilgi gördü ve uçak kapasiteleri ikinci ayında artırmak zorunda kaldı. Palandöken ile Uludağ’ı daha güçlü kardeşlik üzerine kuralım. Bu etkinlikler kardeşlik köprülerini daha da güçlendirecektir. Bursa ve Erzurum arasında kültür, turizm ve ekonomi açısından ilişkilerin güçlendirileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, Bursa’nın yoğun göç alan şehirlerden biri olduğunu belirterek, “En çok göçü de Erzurum’dan alıyoruz. Bursa yoğun göç ile birlikte kültür armonisi oluşturdu. Bursa kültür çeşitliliğine sahip. Hemşehri derneklerinin düzenledikleri faaliyetlerle kültürler unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Erzurum ile Bursa arasındaki kardeşlik köprülerinin bu tür faaliyetlerle güçlendiğini belirterek, “Erzurum’un her türlü kültürünü Bursa’ya taşıyan güzel bir organizasyonu yaşıyoruz. Erzurum dost ve kardeş şehrimiz. Kuvvetli bağlarımız var. İnşallah şimdiden sonra köprülerin daha güçlü kurulması için başlatılan çalışmalara her zaman destek vereceğiz. Bursa’dan Erzurum’a başlattığımız uçak seferlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, bu etkinlikle birlikte tarihi, kültürü ve gelenekleri birbirine benzeyen Bursa ve Erzurumluların kaynaşmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Erzurum Kültür ve Turizm Günleri’nin açılışı Bakan Müezzinoğlu ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Kurulan dev çadırda stantları gezen Müezzinoğlu’na cağ kebabı ve kadayıf dolması ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X