Bakan Müezzinoğlu’nun söz verdiği bisikletler geliyor

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği sabah sporuna katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bisiklet yolu yapan belediyelere verilecek bisikletlerin ihalesinin yapıldığını müjdeledi.

Bakan Müezzinoğlu’nun söz verdiği bisikletler geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yeni Karaman Ziraat Parkı’nda Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sağlık İl Müdürü Özcan Akan ve vatandaşlarla birlikte sabah sporu yaptı.

Bisikletli vatandaşların da katıldığı sabah sporu molasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bugün dünyanın en temel sağlık hastalıkların başında 3 temel hastalık geliyor. Kalp krizi ve hipertansiyonun sebep olduğu hastalıklar, diğeri kanser ve kanser türleri, akciğer, KOAH, diyabet ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalıklar. Bu 3 hastalık türü, dünyanın en çok para harcadığı, insanlığın en çok ızdırap çektiği hastalıklar. Bu 3 hastalığın sebebi, kötü alışkanlıklar olan sigara, tütün, alkol, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamaktır. Biz kötü alışkanlıklardan ne kadar uzak durursak, tütün ile olan mücadelemizi ne kadar başarılı yaparsak, kanserle olan mücadelemizde o kadar başarılı oluruz. Sağlıklı beslenmeyi ne kadar başarabilirsek, beyin kanamaları, hipertansiyonlardan o kadar kendimizi korumuş oluruz” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı parkta yürüyen Müezzinoğlu, “Bisiklet yolları, yürüyüş alanları her geçen gün artıyor. Bursa birçok alanda sağlıklı geleceğin dinamiklerini oluşturan bir şehrimiz. Dolayısıyla sanayinin, ticaretin sağlıklı geliştiği, çevrenin, doğanın sağlıklı olduğu yeşil Bursa’da sporun da dinamikleri güçlü” diye konuştu.

Müezzinoğlu, bisiklet yolları yapan belediyelere bakanlık tarafından verilecek bisikletlerle ilgili soruya, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yönetmeliğinin netleştirdiği. TSİ’nin standartlarının belirlediği bisiklet yolu parkurlarını teşvik ediyoruz. Bu standartlara uygun 1 metre bisiklet yolu yapan her belediyemize 1 bisiklet, 10 kilometre bisiklet yolu yapana 10 bin bisiklet hediye edeceğiz. Bu yıl için 300 bin bisikletin ihale sürecini başlattık. Bunu 1 milyona tamamlamayı, ama 1 milyonun talebini de yerel yönetimler tarafından oluşturulmasını bekliyoruz. Her 1 metre bisiklet yolu yapan belediyelerimize bisikleti vereceğiz. Onlar da okullarda başarılı olan öğrencilerimize, sivil toplum örgütlerimize bir kısmını dağıtacak. Diğer kısmını da halka açık alanlarda, halkın bir yere gitmek istediğinde kullanmasına tahsis edecek. Kartıyla bisikleti alacak, gittiği yerde bisikleti park edecek. Kartla ücretsiz olarak veya çok cüzi, sembolik bir ücretle bisikleti kullanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Hamitler bölgesinde 15 kilometrelik bisiklet yolu yaptıklarını hatırlatması üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Yaptıkların için değil, bundan sonrakiler için isteyeceksin. Ama bunun için bir ödül veririz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa’da başarılı öğrencilere bisiklet dağıttıklarını ifade ederek, “Geçen sezon 2 bin başarılı öğrencilerimize bisiklet dağıttık. Her başarıyı artık spor aletleriyle ödüllendiriyoruz. Bursa’da yüzbinlerce gencimize spor yaptırıyoruz. Bursa spor alanında en çok yatırımı yapan şehir oldu. Benim başkanlığım döneminde 215 spor tesisi yapıldı. Sadece stadyum yapmıyoruz, tüm amatör spor dallarına spor tesisleri yapıyoruz. Bu doğrultuda bisiklet yolu çalışmalarımızı da yoğunlaştırdık” diye konuştu.

Vatandaşlarla sabah sporu yapan Bakan Müezzinoğlu, belediye tarafından dağıtılan çorbayı vatandaşlarla birlikte içti. Osmangazi Belediyesporlu sporcu çocuklarla fotoğraf çektiren Müezzinoğlu, yeni hizmete açılan Bağlarbaşı Polis Merkezi’ni de ziyaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X