Bakan Özlü: ‘Bursa’nın talepleri üretim reform paketinde yer alacak’

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bursa iş dünyasının taleplerinin ‘üretim reform paketi’nde yer alacağını söyledi.

Bakan Özlü: ‘Bursa’nın talepleri üretim reform paketinde yer alacak’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuşan Bakan Faruk Özlü, Bursa’nın 22 sanayi bölgesi ve üretim altyapısı ile diğer şehirlerden farklı bir yapıda olduğunu, bakanlığı dönemindeki ilk ziyareti de Bursa’ya yaptığını bildirdi. Ülke olarak 15 Temmuz’da çok önemli bir demokrasi testinden geçtiklerini, Türkiye’nin bu sınavdan başarıyla çıktığını ifade eden Bakan Faruk Özlü, yabancıların bu süreçte Türkiye’yi şaşırarak izlediklerini dile getirerek, “Tankların yollarda olduğu, helikopterlerin milletine kurşun yağdırdığı görüntüleri izlediler. Bu durum Türkiye için hiç hoş bir görüntü olmadı. Bizler bu algıyı düzeltmek zorundayız. Gerçek Türkiye’nin 16 Temmuz’dan itibaren yeniden işine odaklandığını, fırınlarını, pastanelerini açtığını anlatmalıyız” dedi.

BTSO ev sahipliğinde yaptıkları toplantıda sanayicilerin sorunlarını dinlemeyi ve devlet olarak üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, “Bu dönemde üzerinde durduğumuz en önemli konuların başında üretim reform paketi geliyor. Bu paketle üretimin önündeki engelleri kaldırmayı, Türkiye’yi hedeflerine taşıyacak yatırımların yolunu açmayı hedefliyoruz. Bursa iş dünyasının talepleri de bu reform paketinde yer alacak” diye konuştu.

Ar-Ge reform paketinin 2. dokümanı olan yönetmeliklerin hazırlandığını belirten Faruk Özlü, Meclis’e gönderdikleri bireysel emeklilik sistemiyle de 10 yılda 90 milyar TL’lik bir tasarrufu hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

“Hedeflerimize ulaşacağız”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da FETÖ’nün hain saldırısına tepki gösteren ilk oda olduklarını belirterek, “Milletimizin feraseti ve dik duruşu, ülkemiz üzerindeki oyunları boşa çıkardı” dedi.

Türkiye’nin son 10-15 yıllık süreçte önemli ekonomik kazançlar elde ettiğine dikkat çeken İbrahim Burkay, “Dünya ekonomileri arasında 27’nci sıradan 17’nci sıraya yükseldik. Önümüzde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefimiz var. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda 79 milyon vatan evladı, artık çok daha azimli ve kararlı. Siyasi görüşü ve ideolojisi ne olursa olsun terör olayları karşısında tek yürek olan Türkiye, ideallerine de aynı birlik ve beraberlik içerisinde rahatlıkla ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sanayi bölgelerinin temsilcileri bakana meselelerini ve çözüm tekliflerini aktardı. İstişare toplantısına Vali İzzettin Küçük, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X