Bakan Selçuk duyurdu! Türkiye için bir ilk

Öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerini uluslararası araştırma ile ölçen TIMSS’in 2019 sonuçlarına göre; Türkiye, sabit başarı ölçesi olarak kabul edilen 500 puanın her iki alanda da ilk kez üstüne çıktı.

Bakan Selçuk duyurdu! Türkiye için bir ilk

Dördüncü ve sekizinci sınıflara 4 yılda bir yapılan Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması TIMSS’in 2019 sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu araştırmanın Türkiye sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Selçuk, ”Türkiye, sabit başarı ölçüsü olarak kabul edilen 500 puanın her iki alanda da ilk kez üstüne çıktı” açıklamasını yaparak Türkiye her iki alanda ve kademede başarısını artırdığını belirtti.

Araştırmada; Türkiye, 4.sınıflarda Fen Bilimleri’nde 58 ülke içinde 19.sırada, matematikte 58 ülke içinde 23.sırada.

TIMSS puanları, ölçek orta noktası 500 olacak şekilde kestirilerek ülkelerin başarı ortalamaları hesaplandı. 4. sınıf düzeyinde Türkiye matematik başarı ortalaması 483 puan ile 49 ülke arasında 36. sırada yer aldı.

Sekizinci sınıf düzeyinde Türkiye matematik başarı ortalaması 458 puan ile 39 ülke arasında Türkiye, 24. sırada yer aldı.

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X