Bakan Soylu açıkladı: Bin özel harekatçı sınıra gidiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırında havadan incelemelerde bulundu. Soylu, ”Yunan makamları yalan üzerine yalan konuşmaktadırlar. TSK ile de konuştuk 1000 özel harekat polisimizi Meriç’in sınır sistemine getiriyoruz geri itmekleri engellemek amacıyla” dedi.

Bakan Soylu açıkladı: Bin özel harekatçı sınıra gidiyor

Bakan Soylu, Pazarkule ile Kastanies sınır kapılarında incelemelerde bulunmak üzere Çorlu Havalimanı’na geldi.

Buradan helikopterle Edirne’ye geçen Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırındaki sığınmacı hareketliliği ve bölgeyi havadan inceledi.

Soylu’ya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da eşlik etti.

Açıklama yapan Soylu şu ifadeleri kullandı:

”Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz artık buradan Yunanistan’a ve Avrupa’ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz. Gelen gelir geçen geçer. Türkiye yaklaşık 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı insani trajediye sahip çıktı. 18 Mart mutabakatı yapıldı. Biz buna sahip çıktık yerine getirdik. Günde 9700 kişinin Yunanistan adalarına geçtiği zaman diliminden buraya geliyoruz. Edirne’de geçen yıldan bu yana toplam 137 bin civarında kaçak göçmen yakalandı. 103 bin insanı memleketine ikna ederek geri gönderdik. 1978 model gaz fişeğini insanların üzerine sıkmak suretiyle kullandılar. Bunu yapan Yunan tarafıdır. Frontex’i şikayet ediyorum. Frontex maalesef bir kolluk kuvveti gibi çalışmaktadır. 164 insanı yaraladılar. 4 bin 900’ünü Türkiye’ye yeniden itmeye çalıştılar. Yunan makamları yalan üzerine yalan konuşmaktadırlar. TSK ile de konuştuk bin özel harekat polisini Meriç’in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla. Toplam 139 bin 70 sadece Edirne’den geçen.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X