Bakan Yıldırım: ‘Tayyip Bey meraklısı değil’

İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı’nın isminin adının ‘Recep Tayyip Erdoğan’ olacağı iddiaları üzerine Bakan Yıldırım, ”Biz havalimanını yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarsa koysunlar. Tayyip Bey meraklısı değil, çok da sevmiyor bu işleri” ded

Bakan Yıldırım: ‘Tayyip Bey meraklısı değil’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanının ismi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlık bütçesiyle ilgili milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. 

İstanbul’a yapılan 3. Havalimanının isminin ‘Recep Tayyip Erdoğan’ olacağı iddialarının sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti: ‘Biz, havalimanını yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarsa koysunlar, Tayyip Bey meraklısı değil, çok da sevmiyor bu işleri. Öyle bir şey olacağını düşünmüyorum, şahsi kanaatim budur.”

ORTA YOLU BULUYORUZ

Havalimanları yaptıklarında ad konusunda çeşitli tartışmaların çıktığını dile getiren Yıldırım, bu tür anlaşmazlıklarda farklı bir isim koyarak orta yolu bulduklarını bildirdi. İstanbul 3. Havalimanı tamamlandıktan sonra işletmenin başka bir şirkete devretme hakkının olduğunu anlatan Yıldırım, ancak izin prosedürü olduğunu kaydetti. Yıldırım, söz konusu havalimanının ilk etap yapım süresinin 42 ay olduğunu, diğer etap yatırımlarının yapım süresindeki gecikmelerde günlük 5 bin Euro cezanın öngörüldüğünü vurguladı.

HGS CEZASI İÇİN 12 GÜN SÜRE

Tartışmalı HGS cezaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, 2014 yılına ilişkin cezaların 2015’te bildirildiğini, geçilen mesafenin en uzak kısmının 10 katı ceza uygulamasının yapılan yasal düzenlemeyle değiştirildiğini anımsattı. Her ihlalli geçişin SMS ile uyarılacağını kaydeden Yıldırım, ”12 günlük süre var. Bu süre içinde ödemesini yaparsa ceza kaldırılıyor, yapmazsa mecburen ödeyecek. Ayrıca etiketlerden arızalı olanların değiştirmesini yapıyoruz. Sadece posta çeki hesabına göre geçiliyordu, eksi bakiyede kaçak yazılıyordu. Şimdi bankalarla anlaşma yapılıyor, eksi bakiyede de kaçak yazmayacak. Bu şekilde sistem, ıslah olmuş olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X