Bakan Yıldız’dan koalisyon açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, koalisyonla alakalı bütün hukuki süreçlerin gerçek manada ve samimi bir şekilde tamamlanmasından yana olduklarını söyledi.

Bakan Yıldız’dan koalisyon açıklaması

Bakan Yıldız, Dünya Rüzgar Günü’nde Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulunu kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

AK Parti’nin onuncu seçiminden de birinci parti olarak çıktığını hatırlatan Yıldız, “Türkiye’nin istikrarından mesul olan yine AK Parti’dir. AK Parti’nin istikrarı Türkiye’nin istikrarı ile eş anlamlı olduğu için bu önemlidir” diye konuştu.

 

Kamuoyunda AK Parti’nin samimiyetinin zaman zaman tartışılır hale getirilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını söyleyen Yıldız, “Biz koalisyonla alakalı bütün hukuki süreçlerin gerçek manada ve samimi bir şekilde tamamlanmasından yanayız. Tabii ki her partide olduğu gibi, AK Parti’nin de 7 Haziran seçimlerinden çıkartacağı sonuçlar ve alacağı mesajlar vardır ama bu, Türkiye’nin hala yüzde 41 civarında oy alan ve birinci partisi olduğu gerçeğini değiştirmemektedir” diye konuştu.

 

Koalisyonla alakalı bütün girişimlerini yapacaklarını ifade eden Yıldız. “Sonuç alınabilir veya alınmayabilir. Diğer partiler buna eşlik edebilir veya etmeyebilir. Ondan sonra anayasanın ve kanunların verdiği süreç neyse tamamlanır” ifadelerini kullandı.

 

Sever’in iddiaları

 

Bir gazetecinin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Sever’in iddialarını sorması üzerine Yıldız, “11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında bir ayrılık oluştuğu intibasını vermektedir bazı cümleler. Ben buna katılmıyorum. Tarihi gerçeklerin bir danışman ve kitapla aktarılıyor olması, şu anda böyle bir üslubun çok daha gerisinde kalmıştır” dedi.

 

Yıldız, Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı’nın kapasitesi dolmadan Suriye üzerinden geçecek yeni bir boru hattına ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirtti.

 

Gazprom’un, Dışişleri Bakanlığı’nın beklediği koordinatları geçen hafta gönderdiğini, bundan sonraki süreçte fizibilite raporuyla alakalı ön izinlerin alınması gerektiğini söyleyen Yıldız, “Bu izinleri vermemiz sürecin devamı ile alakalı konudur. Bu hafta içerisinde bununla ilgili gelişmeler olabilir” dedi.

 

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu’ndaki, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımının durdurulması gerektiğine dair bölümün sorulması üzerine Yıldız, rapordaki görüşlere katılmadığını dile getirdi. Taner Yıldız, ilerleme raporundaki noktaların son derece subjektif hazırlandığını ve raporun, kendini inkar eder yönde hazırlandığına inandığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X