Bakan Yılmaz sınırda!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sınır güvenliğine ilişkin tedbirleri incelemek üzere Kilis’e gitti. Burada kısa bir açıklama yapan Bakan, “Türkiye kendi hakkını savunmak için ne gerekiyorsa yapmaktan hiç çekinmez” dedi.

Bakan Yılmaz sınırda!

Milli Savunma Bakanı (MSB) İsmet Yılmaz, “Türkiye kendi hakkını savunmak için ne gerekiyorsa yapmaktan hiç çekinmez” dedi.

Bakan Yılmaz, Suriye sınır hattında yaptığı incelemek için geldiği Kilis’te, Belediye Başkanı Hasan Kara’nın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla onurlarına verdiği yemeğe katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, genel olarak yerelde valilikler tarafından yürütülen sınır hatlarındaki güvenlik duvarı çalışmalarını yerinde gördüğünü belirtti.

Sınır hattında alınan güvenlik önlemine yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yılmaz, “911 kilometrelik bir alanda başlatılan çalışmaların devam ettiğini, 2016 yılının ortalarında 250 kilometrelik kısmının tamamlanacağına dikkati çekti. 

Yılmaz, sınır hatlarındaki çalışmaların sorunsuz şekilde devam ettiğini ancak her yıl teknoloji değiştikçe ve geliştikçe de sistemin iyileştirilmeye devam edeceğini bildirdi. Yılmaz, “Duvarların örülmesi, duvarlarda tel örgülerin yapılması, kameraların konulması, insansız hava araçlarının, balonlu sistemin ve sensörlerin oluşturulmasıyla inşallah, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst seviyede almış olacağız. Bugün bu çalışmaların bir kısmını gördük. Çalışmalar devam edecek, Türkiye kendi hakkını savunmak için ne gerekiyorsa yapmaktan hiç çekinmez” diye konuştu.

Yılmaz, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay’daki sınır hatlarında devam eden güvenlik duvarları inşaatlarıyla ilgili kısa bir zaman içerisinde iyi neticeler alacaklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X