Bakan`dan Bursa`ya çifte müjde

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Acemler`deki arazimizi Sağlık Bakanlığı`na devrettik. Bey Sarayı konusunda Bursa için gereğini yaparız.

Bakan`dan Bursa`ya çifte müjde
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak için geldiği Bursa’da, Vali Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Muradiye Külliyesi’ni de gezen Yılmaz, Bursa’yı yakından ilgilendiren iki konu hakkında müjde verdi.
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çekirge’de ömrünü tamamlayan Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi’nin yeniden inşa edileceği, üzerinde Bursa Merkez Komutanlığı’nın bulunduğu Acemler’deki Milli Savunma Bakanlığı’nın 100 dönümlük arazisi ile ilgili sevindirici haberi verdi.
 
Bursa’nın 2023 vizyonunu yakalayan bir şehir olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, “100 dönüm üzerindeki, bizim bakanlığımıza ait olan bir yerin Sağlık Bakanlığı’na devri ile, orada 400 yataklı hastane kadın ve çocuk hastanesini de içine alacak bir hastanenin yapılması hususunda Sağlık Bakanlığı ile mutabakata vardık. Kendilerine protokolümüzü gönderdik. Buraya gelmeden önce Sağlık Bakanlığı’mızın resmi yazısını aldık. Protokolde mutabakata vardık. Bu protokolün Maliye Bakanlığı ve TOKİ’nin de katılımıyla gerçekleştirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı’nın bir girişimi var” dedi.
 
Bakan Yılmaz, Tophanedeki Orduevi sınırları içindeki Bey Sarayı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili de, “Bursa için en iyisi neyse ona bakar değerlendirir ve gereğini yaparız” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaretinde, Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi’nin imza attığı çalışmalarla geçmiş yıllara oranla büyük değişim yaşadığını vurgulayan Bakan Yılmaz, Altepe’yi tebrik etti.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya hizmetleriyle değer katmaya devam edeceğini kaydeden Bakan Yılmaz, “Bursa’ya hizmet etmek, ecdada layık olmaktır. O değerlerin ve kültürün yaşatılması ve çocuklarımıza da tanıtılması önemli. Bursa’ya hizmet halka hizmettir, halka hizmet Hakk’a hizmettir. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığınız her işte dualarımız ve desteklerimiz Bursa ile…” dedi.
 
JANDARMANIN SİYASALLAŞMASI
 
Vali Şahabbetin Harput’u ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığı’nın Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması konusunda ‘jandarmanın siyasallaşacağı’ yönünde bir kaygısı bulunmadığını savundu. Yılmaz, “Geçmiş yılların tecrübesine dayanılarak yapılacak güvenlikle ilgili bir düzenlemenin hangi hususlarda, hangi hususlar dikkate alınırsa daha iyi olacağı konusunda ki bir yazılı görüşünü hem Sayın Başbakanımıza hem de bilgi olarak Milli Savunma Bakanlığımıza, bize göndermiştir. O ibare içinde hiçbir yerde öyle bir siyasete atıf yoktur” dedi.
 
‘MEHMETÇİĞE TAŞ ATANLAR…
 
Yılmaz, İl Danıyma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada da “Mehmetçiğe taş atanlar bile güçlü bir Türkiye’de, bizim sağlamış olduğumuz özgürlüklerle Mehmetçiğe taş atıyor. Devlet, herkesin özgürlüklerini kullanmasının garantisidir. Eğer iktidarda AK Parti olmasaydı bizim dışımızdaki her parti Türkiye’yi şimdiden savaşa sokmuştu. Suriye’de güvenli, uçuşa yasak bir bölge oluşturulması lazım. Fransa bizi destekliyor. Diğer koalisyon güçlerini de ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X