Bakan’dan düşen uçakla ilgili flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’da düşen yolcu uçağında, 50 yaşında Muradiye Lohman isimli Türk asıllı Alman vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan’dan düşen uçakla ilgili flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’daki uçak kazasında vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa’da düşen uçak ile ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuyla ilgili sorulara, “Bir vatandaşımız hatta vatandaşlıktan çıkan bir kardeşimiz diyelim Muradiye Lohman adında, kızlık soyadına baktığımız zamanda Muradiye Çelik ve 50 yaşında bir kadın olduğunu görüyoruz. Uçak check in listesini de aldık orada da bir isim hatta Yasmin adı altında bir kişi daha var ama onun Türk olup olmadığı konusunda bir teyit gelmedi. İngilizce harflerle yazılmış. O konuda da araştırma yapıyoruz. İsim listesini baştan sona tekrar kontrol ettik. Muradiye adı altında 50 yaşında bir soydaşımız uçakta maalesef hayatını kaybetti” dedi.

Bakan Çavuşoğlu uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak bir bilgiye sahip olmadıklarını sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X