Bakan’dan flaş açıklama: ‘Savaş uçaklarımız göreve hazır’

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamındaki temaslarının ardından Musul operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sonrasında bir açıklama yapan Bakan Işık, “Hava Görev Yönergesi’ne ülkemizin de eklenmesinden memn

Bakan’dan flaş açıklama: ‘Savaş uçaklarımız göreve hazır’

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında ABD Savunma Bakanı Carter ve Fransa Savunma Bakanı Le Drian ile Brüksel’de bir araya geldi.

 

Üçlü görüşmede terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında Musul ve Suriye’de yürütülen operasyonlar ele alındı.

 

Sonrasında bir açıklama yapan Bakan Işık, yürütülen Musul operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Işık, Musul, Telafer ve Rakka’nın demografik yapısının bozulmamasının önemini vurguladı, diğer iki bakan da bu durumu teyit etti. Görüşmede, hem Musul hem Rakka’da DAEŞ’ten kurtarma operasyonu tamamlandığında, bu şehirlerin yönetiminin kendi yerel halkları tarafından üstlenilmesinin öneminde mutabık kalındı.

 

Milli Savunma Bakanı Işık’ın Türkiye’nin ilk günden itibaren üyesi olduğu koalisyonda Musul harekatına destek vermesinin son derece doğal olduğunu belirterek, “Koalisyonun Irak hava harekatlarına iştirak etmemizin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Hava Görev Yönergesi’ne ülkemizin de eklenmesinden memnunuz. Uçaklarımız göreve hazırdır” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

 

Musul’daki gelişmelerin Türkiye’yi doğrudan ilgilendirdiğini vurgulayan Bakan Işık’ın şunları kaydettiği belirtildi:

 

“Musul’da yaşanacak kitlesel göç hareketi en başta ülkemize yönelecektir. Ancak ortaya çıkacak ilave sorunlar ve kitlesel göç dalgaları, sadece bölge ülkelerinde değil, başta Avrupa olmak üzere çok daha geniş bir coğrafyada telafisi zor siyasi ve sosyal çalkantılara yol açacaktır. Haşdi Şabi kesinlikle Musul operasyonunun hiçbir safhasına katılmamalıdır. Yerel halk dışarıdan gelen bir gücü şehirde istemeyecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X