Bakan’ın yürüyüşünü değiştiren bütçe

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 bütçesinin kendi içerisinde harikalar yaratan, üretime, yatırıma, ihracata ve istihdama çok önemli katkılar sağlayan, tam manasıyla bir hizmet bütçesi olduğunu söyledi.

Bakan’ın yürüyüşünü değiştiren bütçe

Ağbal şunları kaydetti: ”2002’de bu ülkede bütçe yapılırdı, o dönemin Maliye Bakanı parlamentoya bütçeyi götürdüğünde başı yerde olurdu. Niye? Parlamentoya bütçe götürüyorsunuz, harcamaların yüzde 43’ünü sadece faize harcıyorsunuz. Geri kalan para, vatandaşa hizmet için. Allah’ınızı seversiniz, böyle bir bütçe olur mu? Şimdi bütçeyi ben götürüyorum. Benim yürüyüşüm de değişti, bakışım da değişti, başım dik. Niye? Benim bütçem faiz bütçesi değil, hükümetimizin bütçesi tam manasıyla hizmet bütçesi.”

TURİZM GELİRLERİ ARTACAK

Konuşmasında, Rusya ve İsrail ile ilişkilerin farklı bir noktaya taşındığına da değinen Ağbal, ”Rusya ile olan ilişkilerin stratejik düzeyde olumluya gitmesi, hatta kriz öncesinden daha ileri bir noktaya taşınacak olması, ekonomik büyümemiz açısından dış ticaret, sermeye ve turizm gelirleri kanalı üzerinde olumlu etki yapacak” ifadesini kullandı. Ağbal, 2017 yılı turizm geliri beklentisinin yaklaşık 23 milyar dolar civarında olduğuna işaret ederek, ”Burada 17 milyar dolardan 23 milyar dolara yukarı gelen ivmede, Rusya bizim için önemli bir faktör. Turizm gelirlerinde, artış olacak ama stratejik yatırım alanlarında, Rusya ile ortaya koyduğumuz iş birliğinden önce, Türkiye’ye gelecek yatırımlar bakımından katacağı değer daha önemli. O da inşallah iyi olacak” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X