Bakanlar Kurulu sonrası fotoğraf için bu yorum yapıldı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Boğaz’dan geçen Rus gemisindeki bir askerin omzuna füze alarak yaptığı provokasyonu “Çocukça bir şov” olarak yorumladı.

Bakanlar Kurulu sonrası fotoğraf için bu yorum yapıldı!

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Kurtulmuş, Rus gemisinin Boğaz’dan geçerken verdiği görüntüye ilişkin, “O görüntüler şova dönük bir görüntü. Olmamasını arzu ederdik. Çocukça bir şov” dedi.

Kurtulmuş, Kuzey Irak’taki Türk askeri varlığıyla ilgili ise, “Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı duyan bir ülkedir. Türkiye’nin Kuzey Irak’taki varlığı, merkezi Irak hükümetine karşı değil, tam tersine merkezi Irak hükümetinin de gücünü artıracak şekilde DAEŞ’le mücadelede etkin bir dayanışmanın sağlanması içindir. Türkiye ilk kez Musul’a gitmiyor. DAEŞ’le mücadelenin unsuruyuz. TSK’nın oradaki varlığı; abartılı yayınlar dolayısıyla gündeme gelmiştir. Irak Hükümetindeki hassasiyeti anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X