Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı.

Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bu tabloyu Türkiye geçmiş dönemlerde de yaşadı. Parti kapatmalar Türkiye siyasetine en ufak bir fayda sağlamadı. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da olumlu sonuçlar alınamadı.

Türkiye’nin sorunlarının çözülebilmesi için en büyük sorumluluk HDP’ye düşüyor. Kendilerine oy veren kitlenin taleplerini göz önüne almaları gerekiyor. Vatandaşlar terör örgütünü desteklesin diye oy vermedi.

Demokrasi dışı yollarla Türkiye’nin birliğini bozacak sözlerden ve eylemlerden kaçınmaları gerek. Bu tavsiyeyi tekrar ediyoruz. HDP kendisine oy verenlerin hakkını hukukunu koruduğu iddiasındaysa demokrasi içinde fikirlerini dile getirerek katkı sağlamalıdır.

Hendek siyasetine destek vererek Türkiye’de siyaset yapılamaz. Biz parti kapatmalara da dokunulmazlıkların kaldırılmasına da karşıyız.

SUUDİ ARABİSTAN-İRAN GERGİNLİĞİ  

İslam dünyasının iki önemli ülkesi. Biz iki ülkeyle de iyi ilişkileri olan bir ülkeyiz. Şu anda yaşanan gerilimden iki ülkenin de çıkmasını isteriz. Bu bölgenin daha büyük gerilimleri kaldıracak hali kalmamıştır.

İki ülkenin birbirlerine karşı hasmane tutumda hareket etmesi, iki ülkeye de zarar verir. Biz bütün idam cezalarına karşı olduğumuzu ifade ettik. Verilen idam cezalarını tasvip etmek mümkün değil. Bizim bu bölgede sükuta ihtiyacımız var.

TERÖR OLAYLARI

Son derece zor bir mücadele veriliyor. Biz ortaya çıkan olayların her birisi için beklenmedik bir durum söz konusuysa bunlarla ilgili soruşturmalar açılıyor. Diyarbakır’da bir kadının hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma da devam ediyor. Sivillerin zarar görmemesi niyetimiz açıktır. Birisi yanlış yapmışsa ilgililerden hesap sorulur.

Silopi’de bir terörist cesedini yerde sürükleyen 4 emniyet mensubunun açığa alındığını biliyorsunuz. Tüm soruşturmalarda titizlikle hareket ediyoruz. Terör mağduru olan vatandaşlarımız için çalışmalar yürütülüyor. Vatandaşlarımızın karşılaştığı zararın ortadan kaldırılması için çalışmalar sürüyor.”  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X