Bakanlardan muhalefete uyarı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu AK Parti İl Başkanlığı’nın bayramlaşma programından önemli mesajlar verdi. Bakan Çelik, muhalefete seslenerek “Milletin tokadı geliyor” derken, Müezzinoğlu ise “Millete şart

Bakanlardan muhalefete uyarı

AYKUT GÜNGÖR

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma töreni Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bayramlaşma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Dünyanın her tarafında mazlumların ahlarının olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Güç bende diyenlere, oyun içerisinde oyun kuranlara mazlumları ezmekten zevk alanlara, kendi canlarını yüz binlerce Müslümanlardan kıymetli görenlere, kendilerini aslan gibi görüp mazlumları karınca gibi ezenlere bayram dolayısıyla bir şeyler söylemek gerekiyor. Bu çerçevede uzun yıllar Türkiye’de yaşanan zulümlere karşı bir yiğit sesin yükselmesini bekledik. Bu ses son 20 yılda gün yüzüne çıkmaya başladı. Bir yiğit ses çıktı milletine tercüman oldu. Yüzde 20 ile başladı. Bütün bu uğraşlar ve engellemelere rağmen Allah’a şükür, milletimizin feraseti neticesinde yüzde 52 ile cumhurbaşkanlığı köşküne sizler tarafından oturtuldu” açıklamasını yaptı.

“DİLLERİNE DOLANDIRMIŞLAR SARAYI”

AK Parti ile uğraşanların olduğunu ifade eden Çelik, “Bugün yaşanan tablo itibarsızlaştırmak, karizmaya çizgi çekmek, iftiralarla imaj bozma dönemidir. Şuanda imaj bozma ve karizma çizme, itibarsızlaştırma konusunda olmadık yollar deniyor. Bunlarda bir tanesi saray. Dillerine dolandırmışlar sarayı. Sarayda utanmadan sıkılmadan bardak, tabak, çatal, kaşık, klozete varıncaya kadar işi adileştirdiler. Amaç itibarsızlaştırmak. Amaç karizmayı çizdirmek” diye konuştu.

“ÇELME TAKMAK İÇİN HER YOLU DENEDİLER”

Seçimlerde kullanılmayan argümanlarının kalmadığını açıklayan Çelik, şöyle devam etti:

“Nereden 1 oy alabiliriz. AK Parti’ye çelme atmak için her yolu denediler. Çünkü onlar milletten rahatsız. AK Parti demokrasi insan hakları ve özellikle milli irade milletin manevi değerli çerçevesinde kurulan bir parti. Biz milletle yürüdük. Fabrika ayarları denilen partisiyiz biz. Bu ayarlara uymayan varsa onun AK Parti ile bir bağı olamaz. Her şeye rağmen bütün insanlara rağmen, bütün itibarsızlaştırma politikalarına rağmen AK Parti yüzde 41 oy aldı. Önemli bir oydur. Arkamızdaki 2 parti toplarsanız anca yüzde 41 yapıyor.”

“MİLLETİN TOKADI GELİYOR”

Muhalefetin iktidara alternatif demek olduğunu açıklayan Çelik, şunları söyledi:

“Sorunun muhalefet olduğu çok açık. Çünkü muhalefet iktidara alternatif demektir. İkisini topluyorsunuz, ancak AK Parti yapıyorsa ciddi bir sorunla Türk demokrasisi karşı karşıyadır. AK Parti tek başına iktidar olamamış diye seviniyorlar. Bu muhalefetten ülke yönetimi çıkar mı? Çıkmayacağını herkes görüyor. Millet bir hükümet kurun diyor. Ama öyle bir muhalefet yok. Her gün farklı şeyler söyleyen, daldan dala konan bir muhalefet anlayışı var. 1.5 aylık süre içerisinde bütün partililer ile diyaloğumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz. Milletin ortaya koyduğu tablo içerisinde bir koalisyonun oluşması gayreti içerisinde olacağız. İktidar ol, olamıyor. Kurun, kuramıyor. Gelin, gelmiyorum. Ey muhalefet o zaman bekleyin milletin tokadı geliyor.”

MÜEZZİNOĞLU: “MİLLET AK PARTİ’Yİ HEP BAŞ TACI YAPTI”

Programa katılanların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Millet, AK Parti kadrolarını hep baş tacı yaptı. Bu ülke insanına borcumuz var. Rabbim bu millete borcumuzu ödemeyi bizlere nasip etsin. 10. seçimden de 10-0 galip çıktıysak bu kadroların samimiyetidir. İlk defa tek başına iktidar olamama gibi bu durumla karşılaştık. O zaman 9 defada millet bize yanlış yapmadıysa 10. defada bize verilen bir uyarı var demektir. Bu uyarıyı AK Parti kadroları başta sayın başbakanımız net şekilde 8 Haziran günü ‘Benim bir hatam varsa, şayet yüzüme mertçe söylemezsiniz size hakkımı helal etmem’ dedi. 

“SANKİ ÇİFT KALE MAÇ YAPILACAK”

AK Parti’yi tek başına iktidar yapmama üzerine hemfikir olan iç ve dış mihrakların seçim akşamı bir balonu şişirmeye kalktığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Yüzde 60’lık blok aynı akşam meclis başkanını seçti. Bu süre zarfından başbakanlığı birbirlerine hediye ediyorlar. Sanki başbakanlık kendi ellerinde. Bir bakıyorsunuz dönüşümlü başbakanlık diyorlar. Sanki çift kale maç yapılacak. Bu millete hizmet edecek kadrolar çift kale maç yapacaksa hizmet edebilir mi? Yüzde 60’lık o balon kendileri balona iğne ile dokunup patlattılar. Millette bu zarfta bunların 3’a bir araya gelerek bir cacık yapamayacaklarını gördü. Yine dönüp AK Parti diyorlar. AK Parti ile derken önceleri büyük büyük şartlar koşuyorlardı. Şimdi şartlar azalmaya başladı. Millete şart koşamazsınız. Siz geçtiğiniz yıl bu günlerde çatı aday dediniz çatılarını açtınız. Sonra 14 partiyle cumhurun karışınıza gittiğiniz ilk turda şamarı yediniz. Cumhurun evladı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı oldu” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Merinos’taki bayramlaşma programının ardından BAL-GÖÇ ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin de bayramlaşma programlarına katıldı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X