Bakanlık BTSO’nun görüşlerini dikkate aldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, alışveriş merkezleriyle ilgili yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı.

Bakanlık BTSO’nun görüşlerini dikkate aldı

Taslakta indirimli satışlara standart getirilmesi ve alışveriş merkezlerinin niteliklerinin tekrar belirlenmesi gibi konularda yeni düzenlemelere gidildi. 

Bu kapsamda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Perakende Ticaret Konseyi de bakanlığa sunduğu raporla indirimli satışlar meselesini gündeme taşımıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da Bursa perakende sektörünün görüşlerini dikkate alarak, hazırladığı taslakta bu talebe de yer verdi. BTSO meslek komiteleri ve sektör konseylerinden gelen talepleri her zaman önemsediklerini ifade eden konseyden sorumlu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, “Perakende Ticaret Sektör Konseyimizden ve ilgili komitelerimizden gelen taleplerin takipçisi olduğumuz gibi bundan sonra da konseylerimize sonuna kadar destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

SEKTÖR İÇİN OLUMLU

BTSO Perakende Ticaret Konseyi Başkanı Berna Aşıroğlu da, bakanlığın alışveriş merkezleriyle ilgili tasarısının sektör için olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Konsey olarak sektörün taleplerini gündemde tuttuklarını vurgulayan Aşıroğlu, sektöre yönelik hazırladıkları konsey raporunda perakende ticaretinin geleceğine yön verecek strateji ve projeleri ortaya koyduklarını hatırlattı. Aşıroğlu, daha önce de AVM’lerin içine ‘bebek emzirme odalarının yer almasına’ ilişkin konunun yasalaşması sürecine de katkı sağladıklarını belirtti. 

YASALAŞMASINI BEKLİYORUZ

PERDER Bursa Şubesi ve Sektör Konseyi Başkanı Haşim Kılıç ise, “Perakende ve ticaret alanında önemli bir merkez olan Bursa’da sektör temsilcilerimizin en büyük taleplerinden birisi AVM’lerdeki indirimli satışlar konusuydu. Bu uygulama, firmaların rekabetini azaltıyor. Buna ilişkin bakanlığımızın satışlara yeni bir standart getirmesine ilişkin oluşturduğu bu tasarıyı önemsiyoruz” diye konuştu. Kılıç, bu konunun bir an önce yasalaşmasını beklediklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X