‘Bakanlık et ithalatı için çalışma yapıyor’

İnegöl Süt Üreticileri Birliği ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Cetizli, et fiyatlarının hızlı bir şekilde tırmandığını belirterek, ”Bakanlığımız bir çalışma yapıyor.

‘Bakanlık et ithalatı için çalışma yapıyor’

SADULLAH ORGAN

Zannediyorum kısa zaman içerisinde ithal et gelecek. İthal et gelirse, besideki danalarımız da yetişirse, inşallah et fiyatları biraz geriye gidecek” dedi. 

Birliğin düzenlediği iftar yemeğinde hayvan yetiştirilerine de önemli uyarılarda bulunan Cetizli, hayvanını kestirmek için fiyatın daha da yükselmesini bekleyenlere şu sözlerle seslendi: “Ucuz falan demeyin, elinizdeki büyükbaşı kestirin. İnsanların da et alabilmesi lazım. Bir taraftan tüketilirse, bir taraftan ihtiyaç hissedilir. Tüketilmezse, damdaki hayvan bir işe yaramaz. Bundan dolayı hayvanlarınızı kestirin. Yarın elindeki danayı 30 liraya kestirsen ne yapacaksın. İşletmene koymaya hayvan bulamayacaksın.”

KESTİRECEK KASAP BULAMAYIZ

Konuşmasını, ”Bu yangının ateşini ithal ette söndüremezse, vay halimize” sözleriyle sürdüren Cetizli, ”Kurban Bayramı’ndan sonra yetişmiş hale gelecek olan hayvanlarımız, hayvancılığın çöküşü olur. Bundan 5 sene önce aynı şeyi yaşamıştık. Hayvanı kestirecek kasap bulamıyorduk. İnşallah Allah bize bu acıları yaşatmaz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X