Bakanlık sağlıksız ürünlere ceza yağdırdı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, tüketicinin korunmasına yönelik yürüttükleri faaliyetlerden birinin piyasa gözetimi ve denetimi olduğunu belirterek, bu kapsamda piyasada tekstil, kırtasiye, ayakkabı gibi ürünlerin insan sağlığını tehdit edip et

Bakanlık sağlıksız ürünlere ceza yağdırdı

Canikli, yapılan denetimlerle tüm tüketici ürünlerinde insan sağlığı, can ve mal güvenliği ile tüketicinin korunması açısından yüzde 100 güvenilirliğe ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

​Bu yılın ilk yarısında bin 457 firmanın ve 1 milyon 882 bin 918 ürünün denetlendiğini bildiren Canikli, denetimler sonucu güvensizlik tespit edilen firma sayısının 79, ürün sayısının da 7 bin 270 olduğunu kaydetti. Bakan Canikli denetimler sonucu bu yılın ilk 6 ayında 197 bin 938 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

TÜKETİCİ BİLİNÇLENDİ

Piyasa denetimlerin başladığı 2011 yılından bu yana toplam 2 milyon 743 bin 891 ürünün denetlendiğini ve güvensizlik tespit edilen firmalara 3 milyon 85 bin 697 lira idari para cezası kesildiğini dile getiren Bakan Canikli, denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti. Nurettin Canikli, yapılan denetimler sonucu güvensiz ürün sayısında azalma görüldüğüne dikkat çekerek, tüketicilerde de sağlığa zararlı ürünlere yönelik bilinçlenme görüldüğünün altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X