Bakanlık yetkilileri 435 yıllık duvar için Yenişehir’de

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde restore edilen 435 yıllık külliyenin duvarının kamyonların rahat girebilmesi üzerine yıkılmasının ardından bakanlığın üst düzey yöneticileri inceleme yapmak için ilçeye geldiler.

Bakanlık yetkilileri 435 yıllık duvar için Yenişehir’de

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdür Vekili Serpil Arık, Kültür Turizm Bakanlığına bağlı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu Anıtlar kurul üyeleri tarihi Sinapaşa Külliyesi’nde yıkılan kapı ve külliye içinde detaylı inlemelerde bulundular. Yenişehir’de 435 yıllık tarihi Sadrazam Sinan Paşa Külliyesi’nin restorasyon çalışmaları sırasında yüklenici firma tarafından tarihi duvarın yıkılmasının ardından oluşan tepkiler üzerine ilçeye gelen uzmanlar, külliye içinde kırılan bölgede detaylı inceleme yapıp taş örneklerinden numune aldılar.

Yurdun dört bir yanından gelen heyet numuneleri aldıktan sonra toplantıya girdiler. Heyetin kararını önümüzdeki saatlerde vermesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X