‘Bakireyle evlenmek…’

Ahmet Mahmut Ünlü Vahdet Gazetesi’ndeki yazısında ömrü uzatan 4 şeyin “el­ma ye­mek, ba­ki­rey­le ev­len­mek, akan su­da yı­kan­mak, so­la doğ­ru uyu­mak­” olduğunu yazdı.

‘Bakireyle evlenmek…’

Milliyet’in haberine göre, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Vahdet Gazetesi’ndeki yazısında ömrü uzatan 4 şeyin “el­ma ye­mek, ba­ki­rey­le ev­len­mek, akan su­da yı­kan­mak, so­la doğ­ru uyu­mak­” olduğunu vurguladı.

 

Cübbeli Ahmet, AIDS hastalarından da bahsettiği yazıda  “zina çoğaldığından dolayı her taraftan veba, mikrop yayılıyor, musibet saçılıyor” dedi.  “Bu zinanın yaydığı mikroplardan, saçtığı musibetlerden, felaketlerden dolayı bütün İstanbul’u Hastane yapsanız bile müşteri bulursunuz. Bu AIDS denen bela ne acayip bir şeydir. Adam tıraş olmaya gidiyor, orada AIDS olan adamdan küçücük kan bulaşsa hastalık ona da geçiyor. Hiç suçu olmayan adama mikrop bulaşıyor” ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet Hoca şöyle yazdı:

Hazreti Ali Efendimiz 4 şey ömür artırır buyuruyor. Bunlar öğle vaktinde elma yemek, bakireyle evlenmek, akan suda yıkanmak, sola doğru uyumaktır. Çünkü sola doğru yatınca rahatladığı için ömür uzar.

 

4 türlü uyuma şekli vardır. Yüzüstü uyuma şeylanların, sırt üstü alimlerin uyuma şeklidir. Çünkü sırt üstü uyurken tefekkür eder, düşünür. 

 

Fıkıh meseleleri çözür, ilim kafasında kalır. sağa doğru peygamberlerin, sola doğru hükümdarların yatış şeklidir. Çünkü hükümdarların sofraları bol olur, karınları tok olur. Onun için sola doğru yatmak onların tercih ettiği şeydir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X