Bakiye Duran başarıya giden yolları anlattı

Türkiye’nin ilk kadın maratoncusu ve “Cesaret Yalnızdır” kitabının yazarı Bakiye Duran, Kelebeğin Dünyası‘na konuk oldu.

Bakiye Duran başarıya giden yolları anlattı

Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü’nün, Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği projesi çerçevesinde, Yeşim Tekstil Spor Kulübü organizasyonuyla Yeşimlilerle bir araya gelen ultra maratoncu Bakiye Duran, başarı, takım çalışması ve iç motivasyon konuları hakkındaki tecrübelerini paylaştı.

1978 yılında katıldığı Avrasya maratonunda dereceye girmesinin spor konusunda hayatında bir dönüm noktası olduğunu belirten Duran, tam bir başarı öyküsü olan yaşamından kesitleri iş dünyasıyla da özleştirerek Yeşimlilere anlattı. 

Duran, ultra maraton, sporcuların 100 km durmadan koştuğu yarışların ilkine Hollanda’da katılmış. Diğer bütün yarışanların sürekli kıyafet değiştirdiği, son derece iyi koşu ayakkabılarıyla koştuğu yarışlarda kötü hava koşullarına rağmen üstündekileri hiç değiştirmeden, 11 saatte parkuru tamamlayarak Avrupa üçüncüsü olmuş. 

Tüm zorluklara rağmen hedefe ulaşmanın tek yolunun “çok istemek” olduğuna dikkat çeken Duran, başarı için kişinin kendini hedefe odaklaması gerektiğini ve ilerlerken asla olumsuz bir şey düşünmemesi gerektiğini söyledi.    

FARK YARATMAK

Yaşamda fark yaratmak konusuna büyük önem verdiğini belirten Bakiye Duran, hayata dair düşüncelerini ise şu cümlelerle ifade etti: 

“Hayat bir devir teslim işidir. Hayatı büyüklerimiz yaşadılar ve bize devrettiler. Biz de bu hayatı yaşarken güzelleştirerek, farklılaştırarak çocuklarımıza teslim edeceğiz. Ve bu devir teslim işi bu şekilde sürüp gidecek. Mühim olan hayatta kalıcı bir şeyler bırakmaktır.”

Büyük bir ilgiyle dinlenen söyleşinin ardından Yeşimlilerin sorularını da yanıtlayan Bakiye Duran’a, Yeşim Tekstil Spor Kulübü Lideri Soner Cimilli tarafından bir teşekkür plakedi takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X