Bakmaca Dede anıldı

Osman Gazi döneminde İnegöl’deki Bizans tekfurunun hareketlerini takip etme görevinde bulunan ve bu bölgede İslamiyet’i yaymak için görevlendirilen Bakmaca Dede, Kurşunlu’daki Türbesi’nde anıldı.

Bakmaca Dede anıldı

SADULLAH ORGAN

 

Bakmaca Dede adına düzenlenen şenlikte de vatandaşlara  nohutlu pirinç pilavı ikram edildi.

Bakmaca Dede Şenliklerine, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş,ın yanı sıra kalabalık davetli toplulğun katıldı. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterilerinin yanı sıra çocuklara yönelik çeşitli oyunlar düzenlendi. Sihirbaz Zanadu,ve Ankaralı sanatcı Oğuz Yılmaz katılanlara güzel anlar yaşattı.

İÇME SUYU

Bakmaca Dede ile ilgili bilgiler veren şenliğin önümüzdeki yıllarda daha da renkleneceğini söyledi. Kurşunlu ile ilgili yatırımlara da deginen Aktaş, BUSKİ’nin Kurşunlu’daki tüm içme suyu hatlarını  yenileyeceğini anlattı. Ana şebekeyle birlikte geliş hattındaki tüm hatların ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Aktaş, “Mevcut hal binasının yenilenmesiyle beraber de çileğin aktivitesinin, satış gücünün artırılması adına çalışmalar yapacağız. Hem içme suyuyla alakalı hem de sulama suyuyla alakalı çok önemli gelişmeler olacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X