Bakmaya bile tahammül edilemiyor ama şifa olacak

Örümcekler çoğu insanın fobisidir ancak yeni araştırmalar, sekiz bacaklı bu hayvanların tip 2 diyabetin tedavisine yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Bakmaya bile tahammül edilemiyor ama şifa olacak

Kuzey İrlanda’daki Ulster Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre sarı tarantula zehrinin ilaç olarak kullanılabileceği ifade edildi. İlacın, bir hastanın kan şekerini sağlıklı bir seviyede tutmaya yardımcı olacağı umut ediliyor.

FARELER ÜZERİNDE DENENDİ

Yapılan laboratuvar çalışmasında Meksika’ya özgü sarı tarantulanın insülin üretimini arttırdığı bulundu. Deney çalışmasında yüksek glikoz verilen farelerde kan şekeri seviyelerini hızla düşüren zehrin sentetik bir versiyonu verildi.

Araştırma çalışmasında yer alan bir uzman, ”Yeni deney, nihayetinde tip 2 diyabetli kişilerin durumlarını daha iyi yönetmelerine ve diyabetle ilişkili ciddi komplikasyon risklerini azaltmalarına yardımcı olmak için yeni tedavilerin geliştirilmesine yol açabilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X