Bakü’de kader günü! Tamam mı devam mı?

EURO 2020’ye kötü başlayan Bizim Çocuklar, İsviçre ile kader maçına çıkıyor… En iyi üçüncüler arasına girme umudunu sürdürebilmek için farklı kazanmaktan başka çaresi bulunmayan ay yıldızlı ekibimizin Bakü Olimpiyat Stadı’ndaki zorlu mücadelesi TSİ 19.00’da başlayacak.

Bakü’de kader günü! Tamam mı devam mı?

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçında bugün İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nda TSİ 19.00’da başlayacak karşılaşmada Sloven hakem Slavko Vincic düdük çalacak. Vincic’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi İsveç’ten Andreas Ekberg, VAR ise Almanya’dan Bastian Dankert olacak.

UMUT MERAŞ YOK
İtalya ve Galler yenilgisiyle ilk iki umudunu yitiren ve en iyi üçüncüler iddiasını sürdürmek için farklı galibiyete ihtiyacı bulunan ay yıldızlı ekipte Umut Meraş sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Bakü Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmayı 32 bin taraftarın tribünden izlemesi bekleniyor. A Grubu’nda günün diğer maçında ise İtalya ile Galler, TSİ 19.00’da Roma Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak.

TEK ŞANS GALİBİYET
A Milli Takımımızın son 16 turuna yükselme iddiasını sürdürmesi için kazanmaktan başka şansı bulunmuyor. Beraberlik ve yenilgi halinde ise ay yıldızlı ekip şampiyonaya veda ederek eve kesin dönüş yapacak. Grupta son maçlar öncesinde İtalya 6 puanla lider durumda bulunurken, Galler 4 puanla ikinci ve İsviçre ise 1 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye’nin ise puanı bulunmuyor.

4 TAKIM YÜKSELECEK
Ay yıldızlı ekip, İsviçre maçını kazanarak grubunu üçüncü sırada tamamlamayı ve en iyi üçüncüler arasına girerek son 16 turuna kalmayı hedefliyor. Altı gruptan dört üçüncünün bir üst tura yükseleceği şampiyonada, Türkiye’nin galibiyeti halinde, diğer gruplarda alınacak sonuçlar, ay yıldızlı ekibin yoluna devam edip etmeyeceğini belirleyecek.

19.00/TRT 1

2021’deki 9. maç

A Milliler, İsviçre mücadelesiyle 2021 yılındaki 9. maçına çıkacak. Bu yıl oynadığı 8 maçta 4 galibiyet alan milli takım, 2 beraberlik ve 2 de yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 14 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 11 gol gördü.

Türkiye 595. sınavına çıkıyor

A Milli Futbol Takımımız, İsviçre maçıyla tarihinde 595. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 98 yıllık tarihinde 318’i resmi, 276’sı özel 594 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 226 galibiyet elde etti, 142 beraberlik ve 226 yenilgi yaşadı. Ay yıldızlı ekip, 253’ü deplasmanda, 259’u evinde, 82’si de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetten toplam 789 gol attı, kalesinde 848 gol gördü. A Milli Takım, bugüne kadar 90 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 594 karşılaşmanın 511’ini Avrupa, 33’ünü Asya, 23’ünü Amerika, 24’ünü Afrika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

İsviçre ile 13 yıl sonra

A Milli Futbol Takımımız, İsviçre ile 13 yıl sonra tekrar mücadele verecek. İki ülke milli takımları, yarınki maçla tarihlerinde 16. kez karşı karşıya gelecek. Türk Milli Futbol Takımı, İsviçre ile oynadığı 9’u resmi, 6’sı özel 15 maçın 8’ini kazandı, 4’ünü kaybetti ve 3’ünden beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda 21 gol atan ay yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 20 gol gördü. İki ülke milli takımları, son kez EURO 2008 gruplarında karşı karşıya gelmişti. Ay byıldızlı ekip, ilk yarısını geride kapattığı mücadelenin 58. dakikasında Semih Şentürk’ün golüyle eşitliği yakalamış, 90+2. dakikada ise Arda Turan’ın attığı golle 2-1’lik galibiyete uzanmıştı.

Güneş ilk peşinde

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki ilk galibiyetini istiyor. Deneyimli teknik adam, İsviçre karşılaşmasıyla A Milli Futbol Takımı’nın başında 79. kez görev yapacak. Ay yıldızlı ekip, milli takımın başında ikinci dönemini geçiren Güneş yönetiminde yaptığı 78 maçta 37 galibiyet, 22 beraberlik ve 19 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetimindeki maçlarda 120 gol attı, kalesinde 79 gol gördü.

Gruplarda birçok hesap mevcut

B Grubu’nda Rusya’nın ve Finlandiya’nın 3 puanı bulunuyor. Belçika, Finlandiya karşısında 3 farklı bir galibiyet alırsa, averajı -3 olacak. Rusya-Danimarka karşılaşmasının sonucu da grupta 3. olan takımı belirleyecek.

C Grubu’nda Hollanda grupta çıktı. 3’er puanı bulunan Ukrayna ile Avusturya karşı karşıya gelecek. Bu takımlardan birisi 2 ya da daha farklı kazanırsa bir ekibin averajı -2 ya da daha fazla olacak.

D Grubu’nda Çekya ve İngiltere’nin 4’er puanı var. Hırvatistan ve İskoçya 1 puana sahip. 1 puanlı 2 takım karşı karşıya gelecek. Beraberlik durumunda 2 takım da en iyi 3.’lerden birisi olamaz.

E Grubu’nda İsveç 4, Slovakya 3 puanda. İspanya ile Polonya 1’er maç oynadı ve bugün karşı karşıya gelecek. İspanya’nın kazanması halinde Slovakya grupta 3 puanla 3. sıraya gerileyecek ve son maçları İspanya ile. Slovakya’nın 0 averajı bulunuyor. İspanya karşısında farklı kaybetmeleri durumunda averajları düşecek.

F Grubu’nda henüz ilk maçlar tamamlandı. Fransa ve Portekiz 3 puanda. Almanya ve Macaristan’ın puanı yok. İkinci maçlar tamamlandığında, gruptaki tablo netleşecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X