BAKUT gönüllüleri sertifikalarını aldı

Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği’nin (BAKUT) düzenlediği ‘Temel Dağcılık Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

BAKUT gönüllüleri sertifikalarını aldı

Deneyimli dağcılar tarafından Eylül 1999 yılında kurulan Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT), başta arama kurtarma olmak üzere doğa yürüyüşleri, dağcılık, kaya tırmanışı, mağaracılık, fotoğrafçılık, rafting, kano ve aletli dalış konularında faaliyetlerini sürdürüyor.

BAKUT’un 6 Ekim- 13 Aralık 2015 tarihleri arasındaki ‘Temel Dağcılık Eğitimi’ programına katılan 38 kursiyer, yaklaşık 2,5 ay süren eğitimlerin sonunda sertifikalarını ve Dağcılık Federasyonu’ndan onaylı lisanlarını düzenlenen törenle aldılar. Temel dağcılık programı boyunca kursiyerler dağcılık, dağcılık malzemeleri ve kıyafetler, beslenme, ipler ve düğümler, pusula ve yön bulma gibi konularda teorik eğitim alırken, kaya tırmanışı yaparak ve kamp kurarak da aldıkları eğitimi uygulamaya döktüler.

BAKUT Başkanı Eray Türemen, derneğin afet öncesi eğitim, afet sırasında her türlü müdahale gibi amaçlarla kurulduğunu anımsatarak, “Bunun yanı sıra sportif faaliyetlerde ve dağlarda kazaya uğrayan, kaybolan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken en uygun koşulları yaratmak, bu çalışmaları doğal afetler ve kazalarda gerek yurtiçi gerekse yurtdışından talep edildiğinde gönüllü olarak yerine getirmek, doğal afetlere karşı halkı bilinçlendirmek ve doğa sporlarında karşılaşılacak tehlikelere karşı eğitimler düzenlemek de faaliyetlerimiz arasında” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X