‘Bal-Kes’in gol silahları suskunluğunu bozdu

Spor Toto Süper Lig’e 39 yıl sonra yükselen ve ilk galibiyetini 3. haftada Galatasaray’a karşı alan Balıkesirspor’un yüzü, 11 maç sonra tarihinde ilk kez mücadele ettiği Kasımpaşa karşısında güldü.

‘Bal-Kes’in gol silahları suskunluğunu bozdu

İkinci Lig ve PTT 1. Lig’de üst üste elde ettiği şampiyonlukların ardından 39 yıl sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig’e büyük umutlarla başlayan Balıkesirspor, istediklerini ortaya koyamayınca ligin dibine demir attı.

 

İlk galibiyetini ligin 3. haftasında, Sercan Yıldırım ve Gökhan Ünal’ın golleriyle Galatasaray’a karşı alan Balıkesirspor, bu maçtan sonra 3 puana hasret kaldı.

Deplasmanda Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor maçlarından birer puan çıkaran kırmızı-beyazlılar, elde ettiği 5 puanla 14. haftada, Kasımpaşa müsabakasına çıktı.

3 hafta önce teknik direktör değişikliğine giden ve Kemal Özdeş yönetimindeki 3. maçına çıkan Balıkesirspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Kasımpaşa’yı 5-3 yenerek, önemli bir galibiyet aldı.

Ligdeki 13 maçta attığı golün yarısını Kasımpaşa’ya karşı kaydeden Balıkesirspor, 11 hafta sonra galibiyete ulaşırken, Gökhan Ünal da 11 hafta sonra tekrar golle buluşmanın sevincini yaşadı.

Kırmızı-beyazlılar, 39 yıl önce mücadele ettikleri 1975-76 sezonunda 11. haftadan 18. haftaya kadar 7 hafta boyunca 3 puana hasret kalmıştı.

– Sercan Yıldırım, 5 hafta sonra gol attı 3 asist yaptı

Maçın yıldızı olan Sercan Yıldırım ise 5 hafta sonra rakip fileleri havalandırırken, 3 golün de asistini yaparak, takımı sırtlayan futbolcu oldu.

İleriye dönük oynayan Burak Çalık, Ali Öztürk ve Muğdat Çelik de ligdeki ilk gollerini Kasımpaşa’ya attı.

Sercan Yıldırım, kötü gidişin ardından aldıkları galibiyetin takımdaki havayı değiştirdiği belirterek, bundan sonra çok daha iyi olacaklarını söyledi. Golleri ve asistlerinden çok takımın galip gelmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Sercan Yıldırım, kazandıkları için mutlu olduğunu kaydetti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X