Bal üreticilerine 420 adet kovan

İnegöl Belediyesi heyelan, ayı baskını gibi nedenlerle kovanları zarar gören arıcılar başta olmak üzere toplam 83 arıcıya 420 adet kovan desteğinde bulundu. Kovanlar arıcılara törenle teslim edildi.

Bal üreticilerine 420 adet kovan

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçede gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kırsala verilen desklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aktaş, “Erken uyarı sistemleri oluşturduk, ürün toplama merkezleri yapıyoruz. Geçmişte sera örtüsü, ceviz soyma makinesi, salça çekme makinesi, yolca, ceviz ve kestane fidanı ve benzerlerinin dağıtımını yaparak kırsal mahallelerimizde çiftçilerimizin yanında olmaya çalıştık. Eğer şehir merkezine verdiğimiz önemin aynısını kırsala da vermezsek, dengede bozulma olur. Ve biz iyi bir tarım ülkesi olmamıza rağmen tarımdan cidden uzaklaşırız” ifadelerinde bulundu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’de arıcılarımıza ve arıcılık sektörüne ciddi manada destek vermeye çalışıyoruz. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre 2016 yılı itibariyle İnegöl’de Bursa Arıcılar Birliği’ne kayıtlı 129 adet bal üreticisi bulunmakta olup 8 bin 350 adet kovan ile 120 ton organik bal üretilmekte. Ayrıca kayıtlı olmayıp arıcılık yapanlarla birlikte 10 bin kovanda 125 bin ton bal üretilmektedir. Özellikle 2017 kış aylarında heyelan, ayı baskını ve sair doğal etkenlerle kovanları zarar gören Hilmiye, Eski Karacakaya ve Tahtaköprü Mahalleleri’nde arıcılık yapan 15 adet bal üreticisi olmak üzere, Bursa Arıcılar Birliği’ne kayıtlı toplam 83 yetiştiriciye arı kovanı desteği sağlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X