Bal üreticisine ‘büyük’ destek

Bursa’da arıcılığın da gelişmesi ve üreticilerin daha çok kazanması amacıyla daha önce de arı kovanı ve kovan altlığı dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, 154 üreticiye daha 3 bin adet plastik kovan altlığı dağıttı.

Bal üreticisine ‘büyük’ destek

Büyükşehir Belediyesi’nin Arabayatağı yerleşkesindeki dağıtım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda olduğu gibi bal üretiminde de kaliteyi artırmayı amaçladıklarını söyledi.

HEDEF KALİTELİ ÜRETİM

Bursa’nın sahip olduğu tarım potansiyelinin de en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla gerek tarımsal gerekse hayvan üretimi desteklemeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. ile artık tarımsal üretimin olduğu her yerde Büyükşehir Belediyesi var. Nerede, nasıl üretim yapılıyor, hangi alanlarda destekleme gerekli tüm bu konular üzerinde çalışıyoruz. Bugün de 154 arı yetiştiricisine 3 bin kovan altlığı dağıtıyoruz. Arıcılık tarım içinde önemli sektörlerden biri. Tek hedefimiz daha kaliteli üretimin yapılması ve üretilen balın yurt içi ve yurt dışı pazarlarda değerlendirilmesi. Bu konuda proje çalışmalarını tamamladığımız bal evi ile pazarlamaya da destek sağlamış olacağız” dedi.

Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin de, Başkan Altepe sayesinde Bursa’da arıcılığın güçlendiğini kaydederek, Altepe’ye bugüne kadar verdikleri destekler nedeniyle teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X