Balabancıklılara hak sahipliği belgesi

Mudanya’nın Balabancık Mahallesi’nde, ‘5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü’ kapsamında bölge halkına Hak Sahipliği Belgesi dağıtıldı.

Balabancıklılara hak sahipliği belgesi

ÖMER BİLİK

Balabancık Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun, Osman Mesten, Müfit Aydın ve Zekeriya Birkan, Vali Münir Karaloğlu, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, ve kurum amirleriyle vatandaşlar katıldı.  

Balabancık Mahallesi’nde 91 aileye, 10 bin 200 dönümlük alanda ceviz fidanı dikilen gelir getirici tür orman kapsamında kura usulü ile Hak Sahipliği Belgeleri dağıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki törende yaptığı konuşmayı Bursa’da 3G bağlantısı ile takip eden Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, Balabancık Mahallesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına fidan dikti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’daki tören salonundan 3G bağlantısıyla Balabancık’taki etkinliği izleyerek, “Bursa Ulu çınarın dikildiği en önemli illerimizden bir tanesi ve şimdi Bursa ilimizdeyiz, oradaki dikimler hayırlı olsun” dedi.

700 BİN FİDAN DİKİLDİ

Vali Münir Karaloğlu, “Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından Bursa’da 183 köyümüze gelir getirici orman inşa ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de Balabancık Mahallesi’ndeyiz. Bu mahallemizde 35 bin fidan diktik. Bunlar fıstık çamı, ceviz ve kestane. Diğer köylerimizde toplam 700 bin fidan şu ana kadar dikildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X