Balbay: ‘FETÖ’nün yerini Ensar Vakfı alırsa?’

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı arasında imzalanan protokole tepki gösterdi.

Balbay: ‘FETÖ’nün yerini Ensar Vakfı alırsa?’

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı arasında imzalanan protokole TBMM kürsüsünden sert tepki gösteren CHP Milletvekili Mustafa Balbay, vakfın yurtlarında yaşanan çocuk istismarı olaylarına hatırlatarak, “Aynı hatayı 2 kez yapan hiç de iyi sözlerde anılmaz. Ensar Vakfı olağanüstü güç elde ettikten sonra güç zehirlenmesi yaşarsa, FETÖ’nün yerini ENTÖ (Ensar Vakfı) alırsa bunun hesabı nasıl verilecek? O zaman da Rabbim bizi affetsin mi diyeceksiniz” dedi.

“TAM BİR AYMAZLIK…”

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Balbay, MEB ile Ensar Vakfı arasında imzalanan protokolü Meclis gündemine taşıdı. Protokole göre Ensar Vakfı’nın 5 süreyle ülke genelinde ortaokul ve liselerde eğitim, seminer, proje, gezi, kitap okuma, yarışma, kamp, yaz okulu gibi etkinlikler düzenleme yetkisini eleştiren Balbay, bu kurslarda vakfın kendi bünyesinde görev alacak öğretmenlerin ücretlerinin bakanlık tarafından ödenecek olmasını ise “kabul edilemez” buldu.

“PROTOKOLÜ İPTAL EDİN…”

Balbay, şöyle devam etti: “Ensar Vakfı Karaman’daki, Rize’deki, Çorum’daki şubelerinde görevli öğretmenlerin çocukların hayatını karartmasının daha hesabını bile verememişken başka çocukların geleceğini karartmayacağının garantisini Milli Eğitim Bakanlığı verebilir mi? Karaman’daki çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Ensar Vakfı ile böyle bir protokolün imzalaması tam anlamıyla bir aymazlıktır. Ensar Vakfı’nın Milli Eğitim sistemine ortak edilmesinin sonuçları çok ciddi sorunlara yol açacaktır. Milli Eğitim okullarında bu dayatmaya razı olmayacak milyonlarca aile var iken Bakanlığın böyle bir adım atmasını şiddetle reddediyorum. Ensar Vakfı’nın eğitim sistemine ortak eden bu protokolü iptal edin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X