Balığa etiket önerisi

TVHB Başkanı Talat Gözet, ”Vatandaşlarımız, çiftlik ortamında üretilen balıkla ‘Denizden yeni topladık, getirdik’ diye kandırılabiliyor. Numaralandırma ve etiketleme sistemi bu tür aldatmaları ortadan kaldırır” dedi.

Balığa etiket önerisi

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, yaptığı açıklamada, balıklarda diğer gıdalarda olduğu gibi etiketleme sisteminin olmadığını, bunun da çeşitli sorunlara yol açtığını söyledi.

Balıkların denizden mi avlandığı, çiftlikte mi üretildiği, hangi denizden, ne zaman toplandığı konularında bilgi bulunmadığını ifade eden Gözet, tüketicinin balığı yalnızca cinsini görerek satın alabildiğini hatırlattı. Gözet, balıkçılık sektöründe ‘numaralandırma sistemi’ önerisinde bulunarak, bu sayede satış yerlerinin de otomatik denetlenebileceğini bildirdi. Talat Gözet, ”Tüketici yediği balıktan dolayı bir rahatsızlık yaşarsa balığın geriye dönük kaydı çıkartılarak, sağlık sorununun neden kaynaklanmış olabileceği ortaya çıkartılabilecek” diye konuştu.

Balıkları tek tek etiketlemenin zor olması nedeniyle balıkların yüklendiği kasaların numaralandırılabileceğini anlatan Gözet, adet olarak toplanan ve çiftliklerde üretilen büyük balıklara ise tek tek etiketleme yapılabileceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X