Balık fiyatları düşüyor

Av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül itibarıyla deniz açılan balıkçılar, kıyıya bol balıkla dönünce tezgahlar hem çeşitlendi hem ucuzladı.

Balık fiyatları düşüyor

İriliğine göre değişmekle beraber hamsi ve istavritin kilogramı 7, sardalyanın kilogramı 5 liraya düştü, palamudun tanesi de 10 liraya kadar geriledi. Bu yıl Marmara’da bol çıkacağı ümit edilen ve şu anda kilogramı 80 lira olan lüferin de ucuzlaması bekleniyor. Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı ve Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Uysal, sezonun hareketli başladığını ifade etti. Son günlerdeki hava koşulları nedeniyle balıktaki göç hareketliliğinin henüz hızlanmadığını ancak yine de verimli bir dönem geçirdiklerini dile getiren Uysal, ”Marmara’da uskumru görülüyor. Bol miktarlarda olacağını gözlemliyoruz. Sanırım ekim başında havaların serinlemesiyle beraber uskumru biraz daha bol olacak” dedi.

YILIN BALIĞI OLUR

Palamutun da mevsim itibarıyla iyi çıktığını anlatan Uysal, ”Ekim ve kasım döneminde palamut tezgahları süsleyecek. Bu yıl lüferde bolluk bekliyoruz. Lüferin çok bol olacağını düşünüyoruz açıkçası. Mart ve nisan aylarında Marmara’ya lüfer de iyi bir göç gözlemlemiştik. Hava şartları uygun olursa, dönüşü de aynı oranda olursa biz bu sene yılın balığının lüfer olacağını düşünüyoruz” diye konuştu Balıkesir Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık ise, Marmara’da adeta hamsi şenliği yaşandığını belirtti. Sezon açılışında 25 lira olan palamudun tanesinin 10 liraya gerilediğini belirten Işık, balık bollaştıkça fiyatların düştüğünü söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X