Balık ölümleri masaya yatırıldı

İznik Gölü’nün özellikle kıyı kesimlerinde balık ölümleri görülürken, gölde dinamit kullanıldığı iddiaları da bulunuyor. Özellikle kıyı kesimlerde rastlanan İsrail sazanı türü balık ölümleri sonrasında, Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’n

Balık ölümleri masaya yatırıldı

NEVZAT OKUMUŞ – HAYRİ ŞEN

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gürkan Kabul ile müdürlüğün Su Ürünleri Birimi’nin de katıldığı toplantıyla ilgili bilgi veren Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, “Gölde söylenilen şekilde bir kirlilik olmadığı, yapılan ölçümlerin bunu gösterdiği görüşünü paylaştık” derken, dinamit kullanıldığı iddialarının da bulunduğunu söyledi. Bektaş, “Balıkçıların ağlarına takılan ölü balıkların büyük çoğunluğu İsrail sazanı türü. Hapis dediğimiz kafeslere canlı bırakılan ve müşteri için bekletilirken aradan geçen sürede havasızlıktan ölümü ve ölenlerin suya bırakılması” diye konuştu.

İznik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Silistireli ise, ‘İznik Gölü’nde su durumu da balık durumu da normal’ dedi. Silistireli, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürülüğü tarafından yapılan tahlil sonuçlarının normal olduğunu ifade ederek, “Bu ölümlerin ana sebebi daha önce ifade edildiği üzere kaçak avlanmadır” dedi.

Öte yandan vatandaşlar ise, sahildeki ölmüş balıkların koku yapmaması için toplanmasını istediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X