Balıkçı barınağı yenileniyor

Bursa’nın denize bakan yüzü olan Mudanya’nın Arnavutköy Mevkiindeki Balıkçı Barınağı’nın çöken ve bozulan beton zemini ve elektrik hattı yenilendi.

Balıkçı barınağı yenileniyor

ÖMER BİLİK

Balıkçı barınağının denize açık olan dış mendireğinin önemli boyutta zarar gördüğünü belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dev dalgaların mendireğe zarar vermemesi için gerekli önlemleri aldıklarını bildirdi. 

Tonlarca ağırlığındaki kayalarla denize açık mendireğin desteklenme çalışmalarının tamamlandığını belirten Türkyılmaz, beton perde duvar örülerek sağlamlaştırılan limanda, hem çirkin görüntünün ortadan kalktığını, hem de olası tehlikelere karşı önlem alındığını ifade etti. 

MARMARA’NIN EN MODERNİ OLACAK

Fen İşleri Müdürlüğü’nün bölgede geniş çaplı tadilat çalışması yürüttüğünü kaydeden Türkyılmaz, “Ekiplerimiz zeminin sağlamlaştırılması amacıyla önce tabana perde tel ızgaralar yerleştirdi. Ardından da beton dökülerek detaylı çalışma yaptı. Zeminin deniz tarafına gelen bölümünde, yağmur suları ve zeminin yıkanması sırasında suların rahatlıkla denize ulaşmasını sağlayacak kanal oluşturuldu ve bu kanal içinden içme suyu hatları ile elektrik sistemlerinin geçişi sağlandı. Barınağımızı aydınlatma çalışmalarımız devam etmektedir. Balıkçı barınağımız, Marmara Bölgesi’nin en güzel ve en modern limanı olacak’ dedi. 

KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİ

Balıkçı Barınağı’ndaki onarım ve düzenleme çalışmalarının ardından kartlı geçiş sistemi oluşturulacağını vurgulayan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu sayede barınağa demir atan tüm balıkçı teknelerinin kontrollünün sağlanmış olacağını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X