Balıkçı Barınağı’nda büyük temizlik başladı

Gemlik’teki Balıkçı Barınağı’nda başlatılan rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde Ulaştırma Bakanlığı deniz temizleme tekneleri de deniz içinde temizlik çalışmalarına başladı.

Balıkçı Barınağı’nda büyük temizlik başladı

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi önünde bulunan Balıkçı Barınağı’nda başlattığı rehabilitasyon çalışmaları sürerken, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı deniz temizleme tekneleri de, barınak ve çevresinde deniz dibi temizleme çalışmalarına başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, balıkçı barınağında ilk defa böylesine kapsamlı bir temizliğin yapıldığını söyledi. Yıllardır barınak ve çevresinde deniz içinde biriken, moloz, inşaat atıkları, araba lastikleri, cüruf ve beton atıkların deniz temizleme tekneleri ile temizlendiğini vurgulayan Refik Yılmaz, balıkçı barınağında yenileme, rehabilite ve çevre düzenleme çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

‘TEKNELER YANAŞAMIYORDU’…

Deniz dibinin temizlendiğini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Balıkçı tekneleri kıyıya yanaşamaz hale gelmişti. Deniz kenarındaki derme çatma balıkçı kulübeleri de kötü bir görünüm veriyordu. Balıkçılarımız için bu kulübeleri yıkıp, yerine ağlarını ve malzemelerini muhafaza edebilecekleri üniteler yapıyoruz. Barınak etrafına ferforje korunak yaptık. Giriş çıkışları kontrol altına alıyoruz. Böylelikle kaçak midye ve trol gibi kaçak avlanmanın da önüne geçilmiş olacak. Bu çalışmalarla Gemlik’i daha güzel ve daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlikli balıkçılara yönelik yatırım ve hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X