Balıkçı esnafı yasaktan memnun

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre Gemlik Körfezi’nde 1 Eylül’den itibaren 4 yıl boyunca avlanmaya sınırlama ve yasaklar getirilmesi, Mudanya’da balık ticareti yapan esnafı memnun etti.

Balıkçı esnafı yasaktan memnun

ÖMER BİLİK

 

Su ürünleri avcılığında uygulanmak üzere bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması amacıyla hazırlanan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkındaki Tebliğ’in ardından Mudanya’da balık ticareti yapan esnaflar, 4 yıl sürecek Gemlik Körfezi’ndeki yasaklamanın çok olumlu olacağını belirttiler. 

Balıkçı esnaf 4 yıllık sürede balıkların daha rahat yumurtlayıp üreyebileceklerini belirtirken, 4 yıl sonra Körfez’de daha çok balık ve çeşitlerinin görülebileceğini ifade ettiler. Balıkçı esnafı, yasağın balık fiyatlarını yükseltmeyip satışları etkilemeyeceğini, bu bakımdan vatandaşların bir sıkıntı çekmeyeceklerini belirtirken, balıkçı teknelerinin bu yasağa uymaları gerektiğini kaydettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X