Balıkçılar boşa ağ çekiyor

Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, ilçeli göl balıkçılarının ağları boşa çektiğini dile getirip, ‘Hiç bir sezon böylesine bereketsiz bir dönem geçirmemiştik’ dedi.

Balıkçılar boşa ağ çekiyor

NEVZAT OKUMUŞ

 Orhangazi kooperatifinin  15 Ağustos’ta Bursa’da yapılan avlak ihalesinde 155 tonluk bir ödeme için borca girdiğini hatırlatan Bektaş, ‘Ağustos ayından bu yana tuttuğumuz balık miktarı Bin 600 kilo kadar oldu. Oysa biz bu dönemde 30 ton dolayında bir gümüş balığı üretimi bekliyorduk’ dedi. Genelde yurt dışına ihraç edilen gümüş balığındaki bu düşüşün nedenlerini sadece hava koşullarına bağlayabilen  Bektaş, ‘Gümüş balığı da eskiye nazaran giderek azalıyor’ yorumunda bulundu.

 Diğer taraftan, bu yaz İznik Gölü’ne bırakılan sazan yavrularından verim için iki yıl beklemek gerektiğini söyleyen Bektaş, ‘Balıkçılarımız gümüş balığı dışında ırıp atıp, kendi ayaklarına taş bağlamasınlar. Gelecek yılları da düşünsünler. Bunu böyle bilmelerine rağmen ırıp atıp sazan yavrularını da kırıyorlar’ dedi ve balıkçıları bir kez daha uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X