Balıkesir-Bursa karayolunda ulaşım durdu! Kuyruk 25 kilometreyi aştı

Balıkesir-Bursa kara yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolda bekleyen araçlar yaklaşık 25 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Balıkesir-Bursa karayolunda ulaşım durdu! Kuyruk 25 kilometreyi aştı

Dün akşam saatlerinden bu yana tipi şeklinde yağan kar ve kayan araçlar nedeniyle Balıkesir-Bursa yolu Susurluk ilçesi yakınlarında ulaşıma kapandı.

Yüzlerce aracın mahsur kaldığı yoldaki trafik yoğunluğu 25 kilometreye kadar ulaştı.

Ters yönden yola giren yardım ekipleri, AFAD ve kara yolları ekipleriyle birlikte yolu trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Susurluk Kaymakamlığı, Değirmenboğazı mevkisinde yolun açılmasını bekleyen araçlardaki vatandaşlara kumanya dağıttı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Yolun en kısa sürede trafiğe açılması için bütün imkanlar kullanılmaktadır. Kara yolunun tamamen trafiğe açılması sağlanıncaya kadar vatandaşlarımızın belirtilen güzergahı kullanmamalarını istirham ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, dün akşam saatlerinden itibaren kapalı olan Balıkesir-Susurluk kara yolunda çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Şıldak yaptığı açıklamada, Balıkesir-Susurluk arasındaki kara yolunun her iki yönde dört ayrı noktasında kapanan yerler olduğunu söyledi.

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Şıldak, şöyle konuştu:

“Toplam 9 kilometre karla kaplı alanda yaklaşık 600 araç bekliyor. Bin 800 araç da bu noktaların dışındaki alanlarda bekletiliyor. AFAD, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, jandarma, emniyet ve diğer kurumlarımızın desteğiyle oluşturulan ekiplerimizce vatandaşlara sıcak çorba ve yiyecek ikram ediliyor. Acil ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ekipler orada hemen cevap veriyor. Şu an için ciddi bir sıkıntı yok. Tipi devam ettiği için yol açılsa da kısa bir süre sonra yine kapanıyor. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.”

Kaynak: Ajanslar

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X