Balıkesir’de olaylı yıkım

Hazine arazisine yapılan kaçak yapıların yıkımı sırasında bir kadın, ekipleri ve güvenlik güçlerini evine yaklaştırmamak için kendi boğazını yaraladığı bıçağı, bebeğinin boğazına dayadı, Yaklaşık 300 jandarma, polis ve zabıtanın görev aldığı yıkımda, bazı

Balıkesir’de olaylı yıkım

Balıkesir’de, hazine arazisine inşa edilen kaçak yapıların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Bir  kadın , ekipleri ve güvenlik güçlerini evine yaklaştırmamak için kendi boğazını yaraladığı bıçağı, bebeğinin boğazına dayadı, bazı vatandaşlar kazmalarla ekiplerin üzerine yürüdü.

Karesi Belediyesi, Kabakdere Mahallesi’nde hazine arazisine yapılan kaçak binaları, ilgili yasanın, “Belediyelere, hazineye, özel idarelere, katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş olsun, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, belediye veya devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır” hükmü gereği sabahtan itibaren yıkmaya başladı.

Bazı yapıların sahipleri zeytin tarlalarında olduğu için mahallede bulunmadıkları sırada başlayan yıkımda, 300’e yakın jandarma, polis ve zabıta görev aldı.

Komşularının haber vermesi üzerine bahçelerden erken dönen kaçak yapı sahipleri, güvenlik güçlerinin üzerine kazmalarla yürüdü, onlara taş attı. Bazı vatandaşlar, görüntü çeken basın mensuplarına da taş atarak, tepki gösterdi. Kadınlar, evlerinin yıkıldığı görünce fenalık geçirdi.

Evinin yıkılmasını ve güvenlik güçleri ile yıkım ekiplerinin yaklaşmasını önlemeye çalışan bir kadın, bıçakla önce boğazını yaraladı. Daha sonra bıçağı bir yaşındaki bebeğinin boğazına dayayan kadın, komşuları, jandarma, psikolog ve sağlık ekiplerinin çabasına rağmen ikna edilemedi.

Diğer çocuklarını da yanına alan ve bıçakla tehditler savuran kadın ikna edilemeyince ekipler, onun bebeğine zarar verebileceği endişesiyle söz konusu yapının yıkımını erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X