Balkan AŞ yolda

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Balkanlara doğrudan yatırım yapmak amacıyla Balkan AŞ’yi kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Balkan AŞ yolda

ASLIHAN AYDIN

Derneğin Berat Tunakan başkanlığındaki yeni yönetimi Podyum Davet’te basın toplantısı düzenledi. Tunakan, 30 Mart tarihindeki olağan genel kurulla göreve geldiklerini ve yönetim kurulunun görev dağılımını yaptıklarını söyledi. BALKANTÜRKSİAD Evi’ne 30 Ağustos itibariyle taşınmayı amaçladıklarını belirten Tunakan, “Üyeler arasındaki sinerjiyi artırmak, Balkan ülkeleriyle ilişkileri geliştirerek kalıcı eserler bırakabilmek ve çalışma gruplarını işler hale getirmek hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi. İş geliştirme panelleri, fuar, teknik ve ticari ziyaretler gerçekleştireceklerini ifade eden Tunakan, “Yurtdışı sinerji toplantılarına devam edeceğiz. Balkan ülkeleri ile ekonomik ilişkilerin pekiştirilmesi için çalışmalarımız olacak. Bu kapsamda önümüzdeki ay Romanya Ekonomi Bakanı derneğimizi ziyaret edecek” diye konuştu. 

BALKANLARA DOĞRUDAN YATIRIM

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Göler, dernek önderliğinde Balkan AŞ. kurmayı planladıklarını vurguladı. Balkanlarda bir takım risklerin olduğunu dile getiren Göler, “Üyelerimizin tek başına bir riski alması söz konusu olmayabiliyor. Ama bunu paylaşımcı olarak, her üyemizin az çok katkısı ile Balkan AŞ’yi kurup sermaye birikimi yapabilirsek, Balkan ülkelerinde direkt yaptırım yapma düşüncemiz var. Bazı üyelerimizin Balkan üyelerinde yatırımı var. Bunların da takipçisi olacağız. Yatırımların artması önceliğimiz. Ama eğer başarabilirsek bu şekilde bir yatırımı da planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kültür, Turizm, Uluslarası İlişkiler, Eğitim, Sosyal Çalışma Grubu Başkanı Adnan Sözeri ise, Balkan AŞ ile ilgili ayrıntıları Ramazan ayından sonra açıklayacağını dile getirdi. Bunun 3 yıldır üzerinde durulan bir proje olduğunu ifade eden Sözeri, “Balkan ülkesinden üretim yapacağımız, bölgenin yerli ortaklarıyla birlikte bir şirketimiz olacak. İnşaat üzerine olabilir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X